default-image

Μπάσκετ: Στον τελικό διά πυρός και σιδήρου Παναθηναϊκός!

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Στον τελικό διά πυρός και σιδήρου Παναθηναϊκός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε με 72-67 τον Κολοσσό Ρόδου

Δεν έπεισε, προβλημάτισε, αλλά κέρδισε... αγκομαχώντας και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Super Cup ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», που είναι ένα νέο σύνολο σε πρόσωπα και φιλοσοφία, ήταν ανέτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και έδειξαν πως θα χρειαστούν χρόνο για να γίνουν ομάδα και να περάσουν στο παρκέ τα «θέλω» του Ντέγιαν Ράντονιτς. Παράλληλα, τους έλειψε σε μεγάλο βαθμό ο τραυματίας Νέιτ Ουόλτερς (θλάση), με τον «μαχητικό» Κολοσσό Ρόδου να παρουσιάζει πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο για 40'. 

Επί της ουσίας, το «τριφύλλι», που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν σούταρε με καλά ποσοστά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και «πέταξε» πολλές βολές (22/35β.) έφτασε στην νίκη χάρη σε κάποια προσωπικά «ξεσπάσματα» των πιο ποιοτικών παικτών του, αλλά και λόγω της άμυνας που έπαιξε στην 4η περίοδο. Οι Ροδίτες κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους σε όλους τους τομείς της στατιστικής και τελικά οι μικρές λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. 

Πρώτοι σκόρερ των νικητών ήταν οι Αρτούρας Γκουντάιτις (14π., 4ρ.), Μάριους Γκριγκόνις (13π., 2ρ.) και Ντέρικ Ουίλιαμς (14π., 8ρ.), με τον Ματέους Πονίτκα να μετράει 7 πόντους και 4 ασίστ και τον Πάρις Λι να συμπληρώνει 8 πόντους και 5 ασίστ. Όμως, εκείνοι που πραγματικά ξεχώρισαν στην αναμέτρηση ήταν οι δύο κορυφαίοι του Κολοσσού: ο Τι Τζέι Σαρκς που έβαλε 20 πόντους με 9/13 σουτ μέχρι να αποβληθεί με 5φ. και ο Μαλίκ Όσμπορν με ένα επιβλητικό double - double (14π., 10ρ.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News