Το «μήνυμα» Νιόπλια ενόψει Αστέρα και η αξιολόγηση για το έμψυχο δυναμικό!

Ποδόσφαιρο
Το «μήνυμα» Νιόπλια ενόψει Αστέρα και η αξιολόγηση για το έμψυχο δυναμικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού σήμερα στο ΒΑΚ

Σε όλα τα θέματα της «ατζέντας» του ΟΦΗ αναφέρθηκε ο Νίκος Νιόπλιας στις σημερινές δηλώσεις πριν την έναρξη της προπόνησης.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη εικόνα του ρόστερ, τις τελευταίες μεταγραφές και το προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Ο αριθμός των παικτών έχει γεμίσει, ανεξάρτητα αν κάποιος μπορεί να παίξει 90 λεπτά η 15 λεπτά. Το καλό είναι ότι έχουν γυρίσει οι τραυματίες, με εξαίρεση τον Τσιλιανίδη και το Νέιρα. Οι νέες προσθήκες μπαίνουν σιγά-σιγά καλύτερα στον ρυθμό. Σίγουρα μας λείπει ο Μπιφουμά, αλλά έπαιξε με την Εθνική της χώρας του και μάλιστα έπαιξε τον κατάλληλο χρόνο. Είχα πει χαριτολογώντας ότι είμαστε μια ομάδα καλτσέτο, εννοούσα αριθμητικά, γιατί πολλές φορές το παίρνουμε αλλιώς. Τώρα είμαστε μια κανονική ομάδα, ο αριθμός των παικτών έχει μεγαλώσει, οι λύσεις για τον προπονητή είναι πολλές, όμως σίγουρα δεν είναι το ίδιο αυτός που απουσιάζει ένα μήνα, με αυτόν που προπονούνταν συνεχόμενα», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος προπονητής και πρόσθεσε για την επιλογή σχηματισμού: «Σκεφτόμαστε πολλές λύσεις για το θέμα του σχηματισμού. Στη διάρκεια της προετοιμασίας το καλοκαίρι αγωνιζόμαστε με 4-3-3, μετά δεν είχαμε ακραίους μεσοεπιθετικούς και φορ, οπότε πήγαμε σε μια άλλη επιλογή. Τώρα γυρίζουν οι παίκτες και έχουμε δημιουργήσει δύο καλές σταθερές σε ότι αφορά τα συστήματα και ότι αποφασίσουμε να παίξουμε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για τη μεταγραφή του Τζου επισήμανε: «Είχα πει και μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ότι κοιτάμε για μία μεταγραφή, γιατί είχε πέσει στο τραπέζι από τότε. Όταν προκύπτει ένας ποδοσφαιριστής νεαρός, ταλαντούχος, δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και ψάχνει να βρει το δρόμο του, δεν λες όχι σε τέτοιες περιπτώσεις. Θέλει το χρόνο του, αλλά όταν είναι τέτοια ηλικία μπορείς να περιμένεις, δεν βιαζόμαστε. Μπορεί να εξελιχθεί σε μία λύση πάρα πολύ καλή, μπορεί και να εξελιχθεί σε κάτι που δε θα μας ικανοποιεί. Θέλουμε να παίξει, θέλουμε να κάνει το restart, γιατί δεν είναι κάποιος τυχαίος όταν είναι δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Επειδή ήμουν στην Εθνική Νέων και Ελπίδων, ξέρω πόσο ταλαντούχος πρέπει να είσαι για να καταφέρεις κάτι τέτοιο».

Για την επανέναρξη της Super League και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Νίκος Νιόπλιας υπογράμμισε: «Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα ικανή, μια ομάδα δύσκολη, που πάντα υποφέρουμε εκεί πέρα. Αν γυρίσουμε πίσω δε νομίζω να έχουμε επιτυχίες σ’ αυτό το γήπεδο. Πρέπει να είμαστε δυνατοί από το 1ο λεπτό, γιατί κι αυτοί θέλουν να κερδίσουν, δεν έχουν κάνει νίκη. Θα είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, με δύο καλές ομάδες».

Κλείνοντας, ανέφερε για το έμψυχο δυναμικό των Κρητικών: «Το κάθε ρόστερ και ποια ομάδα είναι καλύτερη, η προηγούμενη ή αυτή, είναι όταν έρθει ο Μάιος και κάνεις τον απολογισμό σου. Το θέμα είναι να εμφανίζεσαι σαν ομάδα, τότε θα πάρεις και τα αποτελέσματα που θες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News