Θεοδοσουλάκης και Αποστολάκης: «Ζούμε το όνειρο, στόχος η καθιέρωση»

Ποδόσφαιρο
Θεοδοσουλάκης και Αποστολάκης: «Ζούμε το όνειρο, στόχος η καθιέρωση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Αποστολάκης και Γιάννης Θεοδοσουλάκης μίλησαν στη «Ν.Κ» για το όνειρο που ζουν ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, τις συμβουλές του Νιόπλια και τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον

Μια λαϊκή παροιμία λέει «σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει», και ο ΟΦΗ φρόντισε να έχει τουλάχιστον μια... 3άδα στο έμψυχο δυναμικό.

Ο Μπουζούκης υπήρχε από πέρυσι τον Γενάρη και το καλοκαίρι προστέθηκαν, υπογράφοντας επαγγελματικά συμβόλαια, οι Γιάννης Θεοδοσουλάκης και Γιάννης Αποστολάκης.

Οι δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, αμφότεροι από το Ρέθυμνο, ήρθαν στο Ηράκλειο για να ζήσουν το όνειρο και τελικά το είδαν να γίνεται πραγματικότητα.

Ανήκουν στην ίδια γενιά (2004), δούλεψαν σκληρά στις ομάδες υποδομής των “ασπρόμαυρων” και φέτος πήραν το “βάπτισμα του πυρός” στη Super League έστω και απότομα.

Μπορεί οι δυσκολίες που προέκυψαν με τους τραυματισμούς να τους έριξαν πολύ νωρίς στα... βαθιά, όμως αμφότεροι έχουν το ταλέντο και δε “μάσησαν”.

Αποστολάκης και Θεοδοσουλάκης μίλησαν στο neakriti.gr για μεγάλο βήμα στην καριέρα τους, την καθημερινότητα στο ΒΑΚ, το ντεμπούτο με τη φανέλα του ΟΦΗ και τη βοήθεια από το τεχνικό επιτελείο και τους έμπειρους παίκτες.

Ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης άρχισε πρώτος να ξεδιπλώνει το... κουβάρι για όσα βιώνει από το καλοκαίρι κι έπειτα: «Κάθε μικρό παιδί έχει όνειρο να παίξει σε υψηλό επίπεδο και εδώ στην Ελλάδα στη Super League. Πάντα σκεφτόμουν ότι ήθελα να φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο, κατάφερα να κάνω κάποιες συμμετοχές και συνεχίζουμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αποστολάκης ανέφερε για τα συναισθήματά του: «Το όνειρό μου από μικρό παιδί ήταν να παίξω σε υψηλό επίπεδο, στη Super League. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουν αυτή την πρόοδο και για μας είναι πολύ ξεχωριστό που έχουμε παίξει κάποιους αγώνες με τον ΟΦΗ».

«Δικαιωθήκαμε...»

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ εντόπισαν το ταλέντο των δύο παικτών στο Ρέθυμνο και λίγο αργότερα εντάχθηκαν στις ομάδες υποδομής, ενώ οι δυο τους επέλεξαν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα.

Ο Θεοδοσουλάκης επισήμανε για την επιλογή να μη μετακομίσει στο Ηράκλειο λόγω του σχολείου: «Εγώ δεν έμεινα εδώ στο Ηράκλειο και πηγαινοερχόμουν καθημερινά από το Ρέθυμνο για τις προπονήσεις. Δεν ήταν εύκολο, όμως όταν έχεις στόχους, αφήνεις λίγο στην άκρη την κούραση και δικαιώθηκα με αυτή την επιλογή».

Από την άλλη, ο Αποστολάκης για τέσσερα χρόνια ήδη είναι μακριά από την οικογένειά του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: «Εγώ είμαι εδώ στο Ηράκλειο τέσσερα χρόνια. Μένω εδώ. Δεν είναι εύκολο να είσαι μόνος σου, γιατί έχεις το σπίτι, το σχολείο, είσαι σε διαφορετική πόλη, πρέπει να γνωρίσεις άλλους φίλους και γενικά όλα είναι διαφορετικά. Στο τέλος όμως δικαιωθήκαμε γι’ αυτή την προσπάθεια».

Ο 18χρονος επιθετικός στάθηκε για τη διαδικασία μέχρι να φτάσει στο επίσημο ντεμπούτο με τον ΟΦΗ: «Για μένα ήρθε πολύ ξαφνικά να παίξω με την πρώτη ομάδα του ΟΦΗ. Μέσα σε τρεις μέρες χρειάστηκε να ενσωματωθώ και να παίξω. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και ειδικά τόσο γρήγορα. Είμαι πολύ χαρούμενος και συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Από την άλλη, ο νεαρός μέσος έκανε την... αρχή στο γεμάτο “Γεντί Κουλέ” κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Το ντεμπούτο μου ήταν με τον Παναθηναϊκό στο “Γεντί Κουλέ”. Ανατρίχιασα, γιατί ήταν και ο κόσμος δίπλα μου, με βοήθησαν πάρα πολύ».

«Όλοι δίπλα μας»

Στην οικογένεια του ΟΦΗ, οι δύο παίκτες αισθάνονται την υποστήριξη όλων, ενώ αναφέρθηκαν στην καθοδήγηση από τον Νίκο Νιόπλια και τη βοήθεια από τους έμπειρους συμπαίκτες.

«Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε συμβουλές από τον κ. Νιόπλια. Μας βοηθάει σε κάθε προπόνηση και βελτιωνόμαστε μέσα από αυτή την καθοδήγηση. Με το να προπονούμαστε με παίκτες υψηλού επιπέδου, γινόμαστε καλύτεροι και πιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε στη Super League. Ως νέος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, θα ήθελα μέσα από τη σκληρή δουλειά να καθιερωθώ στην ομάδα», τόνισε σχετικά ο Θεοδοσουλάκης, ενώ ο Αποστολάκης συμπλήρωσε από την πλευρά του: «Εγώ είχα την τύχη να συμμετέχω στην προετοιμασία, στο Όστερμπεεκ στην Ολλανδία. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και εύχομαι να την ξαναζήσω. Ο κ. Νιόπλιας με βοήθησε πάρα πολύ, όπως και οι συμπαίκτες μου, γιατί με βοηθούν στην προπόνηση και παίρνω αρκετά πράγματα από αυτούς. Το όνειρό μου είναι να ενταχθώ στην ομάδα του ΟΦΗ σαν βασικός, μέσα από τη δουλειά και βελτιώνοντας όσο πιο πολύ μπορώ τις αδυναμίες μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News