Επιστρέφει μετά από τρία χρόνια ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Αθλητισμός
Επιστρέφει μετά από τρία χρόνια ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 2 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού...

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας αλλά και του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι, ένας αγώνας θεσμός επιστρέφει για να χαρίσει χαμόγελα και αγωνιστική συμμετοχή και αθλητές-τριες, πολίτες αλλά και κάθε εμπλεκόμενο αφού πρόκειται για μία συνάντηση- γιορτή που έχει αφήσει το στίγμα της στο δρομικό κίνημα! Ο λόγος για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που δίνει ραντεβού, στους εκατοντάδες φίλους του σε όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

«Σκοπός των αγώνων είναι να προβληθεί πόσο σημαντική είναι για την υγεία μας η άσκηση. Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι η πιο εύκολη άσκηση καθώς είναι οι πιο φυσικές κινήσεις του ανθρώπου», σημειώνουν στον διοργανωτή Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου.

Ένας αγώνας, με κυρίαρχο το αίσθημα της φιλοξενίας που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες αθλητές-τριες όσο και σε πολίτες κάθε ηλικίας που θέλουν να περπατήσουν, λαμβάνοντας μέρος σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός.

Άθληση, μουσική, χορός, φαγητό, ρακί, όλα αυτά μαζεμένα στα χωριά που συμμετέχουν στη δράση του Ημιμαρθώνιου Κρήτης.

Διανύοντας λοιπόν τις τελευταίες ημέρες, σε ότι αφορά στην εξασφάλιση συμμετοχής στον αγώνα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τους αγώνες: 21 χιλιομέτρων για τους τολμηρούς, 10 χιλιομέτρων για τους πιο βιαστικούς και 5 χιλιομέτρων για όσους θέλουν λίγο τρέξιμο και πολύ διασκέδαση, σύμφωνα με την παρότρυνση των διοργανωτών. Επίσης θα γίνει αγώνας 1000 μ. για παιδιά Δημοτικού αλλά και αγώνας ΑΜΕΑ 200μ.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα www.cretehalfmaraton.com.

Το εντυπωσιακό μετάλλιο

Από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να κερδίσει κανείς με τη συμμετοχή του στον Ημιμαρθώνιο Κρήτης είναι το εντυπωσιακό και πρωτότυπο μετάλλιο! Ένα ακόμη αθλητικό παπούτσι, χειροποίητη δημιουργία της Καίτης Μυκωνιάτη, εμπλουτίζει με ξεχωριστό τρόπο τη συλλογή των συμμετεχόντων που έχουν κερδίσει εντυπωσιακά μετάλλια και κατά το παρελθόν.

Όλα τα μετάλλια και φέτος θα είναι διαφορετικά καθώς έχουν σχεδιαστεί ένα ένα στο χέρι, με την παραμικρή λεπτομέρεια!

Στην φετινή κορδέλα επίσης είναι αποτυπωμένος ο δίσκος της Φαιστού! «Μοναδικά έπαθλα για μοναδικούς αθλητές!», όπως σημειώνουν στον ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Αρκαλοχωρίου.

Οι εθελοντές

Όπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και στην προσεχή είναι σημαντική η συμβολή των εθελοντών, γι΄αυτό και οι διοργανωτές τους καλούν να δηλώσουν συμμετοχή και να ζήσουν την εμπειρία. Δες όλες τις πληροφορίες στο: https://bit.ly/2XtNWit

Περισσότεροι από 400 είναι οι εθελοντές : Μουσικοί , Τραγουδιστές ,Γιατροί , Ραδιοερασιτέχνες, Εθελοντές στους δρόμους, Εθελοντές στο χώρο του εκθεσιακού, V-STROM Greek Riders Ηρακλείου , Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Hellenic Red Cross , Αστυνομικοί , Χορευτές , Μαγείρισσες , Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Cretan Cuisine Festival Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών-ΝΠΔΔ Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου , Ιδιωτικές κλινικές και τέλος η οργανωτική επιτροπή.

«Όλοι έχουν την ίδια αξία σε αυτόν τον αγώνα! Ο καθένας έχει βάλει τι δική του πινελιά σε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση , σε αυτή τη γιορτή!»

Αυξήθηκαν τα έπαθλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αναγνωρίζοντας την δυσκολία των καιρών και εκτιμώντας την προσπάθεια των αθλητών μεγάλων αποστάσεων που προετοιμάζονται χωρίς τις οικονομικές απολαβές αθλητών άλλων αγωνισμάτων, ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου αποφάσισε φέτος να αυξήσει τα χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους Άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.

Επιπλέον δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία για τους Έλληνες αθλητές που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις στον Ημιμαραθώνιο.

Δικαίωμα συμμετοχής

Βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Προσοχή τα πρωτόκολλά διεξαγωγής αγώνων εκτός σταδίου ενδέχεται να μεταβληθούν έως την διεξαγωγή του αγώνα. Στο Ημιμαραθώνιο (21,1χλμ) μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στα 10 χιλιόμετρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και στα 5 χιλιόμετρα όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος την ηλικίας τους. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Συνοπτικά λοιπόν:

Τόπος διεξαγωγής: Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης

Εκκίνηση Τερματισμός: Δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου

Ημερομηνία: Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022

Ώρα εκκίνησης: 10 Χιλιόμετρα : 08:50, Ημιμαραθώνιος : 09:10, 1000 μέτρα- 5 χιλιόμετρα 12:10, ΑμεΑ : 12:20

Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

Μέγιστη διάρκεια αγώνα: 10χιλ: 1 ώρα και 15 λεπτά, 5χιλ: 1ώρα και 5 λεπτά, Ημιμαραθώνιος: 2 ώρες 50 λεπτά, 1000 μέτρα: χωρίς όριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News