Μητρώο: Η αλήθεια των αριθμών "κατακεραυνώνει" τον Λ. Αυγενάκη

Αθλητισμός
Μητρώο: Η αλήθεια των αριθμών "κατακεραυνώνει" τον Λ. Αυγενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία που προκύπτουν από την πλατφόρμα της ΓΓΑ

Το μπάχαλο που επικρατεί με το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων με επίκεντρο το ποδόσφαιρο είναι απίστευτο, με αποκλειστική ευθύνη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Περίπου 30 Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν αναστείλει τις διοργανώσεις τους και επίσημα παιχνίδια έγιναν το προηγούμενο σαββατοκύριακο μόνο σε Αθήνα (ματς Κυπέλλου), Πειραιά και Δράμα.

Βέβαια ο αριθμός των 30 θα έφτανε σίγουρα σε συντριπτική πλειοψηφία εκ των 54 ΕΠΣ, καθώς σε πολλές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι διοργανώσεις. Στην Κρήτη μπήκε λουκέτο σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, με εξαίρεση κάποια ματς Κυπέλλου στα Χανιά και το Super Cup Ρεθύμνου, λόγω του ότι οι δύο αντίπαλοι (Αστέρας Περάματος και Ερμής Ζωνιανών) είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο.

Την ίδια ώρα ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν σταματά να προκαλεί, αναφέροντας νούμερα και αριθμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάνει λόγο για 2.579 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία αλλά τα ενεργά σωματεία στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα, ξεπερνώντας τις 3000! Κάνει λόγο για 1846 εγγεγραμμένα και νόμιμα σωματεία, χωρίς όμως να διευκρινίζει ότι για το 2022 τα εγγεγραμμένα σωματεία μέχρι χθες ήταν 600 λιγότερα από αυτά που αναφέρει και συγκεκριμένα 1283.

Είναι στοιχεία που μπορεί κάποιες εύκολα να δει κάνοντας μια αναζήτηση στο Μητρώο της ΓΓΑ! Επίσης παραθέτουμε έναν πίνακα με τουλάχιστον 20 Ενώσεις, με τον αριθμό ενεργών τους σωματείων και πόσα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο για το 2022. Δεκάδες σωματεία σε κάθε Ένωση δεν έχουν εγγραφεί και αν ξεκινούσαν τώρα τα πρωταθλήματα, η συμμετοχή τους σύμφωνα με το Μητρώο θα ήταν παράνομη!

Στην Κρήτη είναι εγγεγραμμένα στο Ηράκλειο 27 εκ των 80, στα Χανιά 15 εκ των 60, στο Λασίθι 4 εκ των 24 και στο Ρέθυμνο 10 εκ των 35! Μάλιστα, βλέποντας τον πίνακα υπάρχει και η ΕΠΣ Γρεβενών που δεν έχει κανένα εγγεγραμμένο σωματείο!

Πως λοιπόν θα προχωρήσει το ποδόσφαιρο, όταν το Μητρώο και ο Αυγενάκης το “κρατούν” σε ομηρία;

ΕΝΕΡΓΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΜΗΤΡΩΟ 2022

  -

Θα αλλάξει κάτι;

Οι ΕΠΣ και τα σωματεία βρίσκονται στα κάγκελα, περιμένοντας την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 30 Σεπτεμβρίου. Ως τότε περιμένουν μήπως αλλάξει κάτι και ο μοναδικός ουσιαστικά δρόμος είναι να δοθεί παράταση στο Μητρώο μέχρι τέλος της σεζόν μαζί με την ελάφρυνση της γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα γίνει συνάντηση μεταξύ ΕΠΟ και Αυγενάκη τις επόμενες ημέρες, ενώ υπήρξε και μια άλλη εξέλιξη που δείχνει πολλά. Συγκεκριμένα η ΕΠΣ Πειραιά, μια Ένωση φίλα προσκείμενη στον Αυγενάκη, με επιστολή της αναφέρει ότι η λύση δεν είναι η αναστολή αλλά θα πρέπει να δοθεί παράταση στο Μητρώο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε πρωθυπουργική παρέμβαση Μητσοτάκη προς τον Αυγενάκη να βρεθεί λύση καθώς έχουν αρχίσει να χτυπάνε… καμπανάκια στην κυβέρνηση…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News