Μιλόγεβιτς για Λάρσον: «Ένας σύγχρονος μπακ με ποιότητα και αφοσιωμένος 100% στην ομάδα»

Ποδόσφαιρο
Μιλόγεβιτς για Λάρσον: «Ένας σύγχρονος μπακ με ποιότητα και αφοσιωμένος 100% στην ομάδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 39χρονος Σέρβος τεχνικός συνεργάστηκε με το νέο παίκτη του ΟΦΗ στη Μάλμε ως τα τέλη Ιουλίου και σκιαγραφεί το προφίλ του για το neakriti.gr

Ο Έρικ Λάρσον φοράει τα «ασπρόμαυρα» του ΟΦΗ εδώ και λίγα 24ωρα, αποτελώντας μια από τις δυνατές μεταγραφικές κινήσεις των τελευταίων ετών.

Αυτό «μαρτυρούν» οι ποδοσφαιρικές του παραστάσεις, με πολλές συμμετοχές (40 τον αριθμό) σε Champions και Europa League.

Ένας από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν πολύ καλά, είναι ο άλλοτε προπονητής του στη Μάλμε, Μίλος Μιλόγεβιτς (οι δύο τους στην κεντρική φωτογραφία).

Ο Σέρβος τεχνικός είχε υπό τις οδηγίες του τον νέο ακραίο μπακ του ΟΦΗ από τον περασμένο Ιανουάριο ως τα τέλη Ιουλίου και μιλώντας στο neakriti.gr σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ.

Στο διάστημα που συνεργάστηκαν, ο Λάρσον είχε 19 συμμετοχές και 2 ασίστ στο ενεργητικό του, ενώ ο 39χρονος προπονητής «στάζει μέλι» για την αξία και τον χαρακτήρα του, κάνοντας λόγο για ένα ποιοτικό και σύγχρονο ακραίο μπακ.

«Ο Έρικ είναι ένας πολύ ενεργητικός φουλ μπακ, σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι ανεβαίνει με άνεση την πλευρά του, έχει καλή σέντρα, σωστές αποφάσεις και καλές συνεργασίες στο ομαδικό παιχνίδι. Είναι πολύ αφοσιωμένος και είναι από τους παίκτες που θέλουν να έχουν όλοι οι προπονητές. Δουλεύει πάντα με αφοσίωση για την ομάδα, όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Εκτιμώ ότι θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη για τον ΟΦΗ, καθώς μιλάμε για πολύ ποιοτικό, ανταγωνιστικό και σύγχρονο ακραίο μπακ», ανέφερε αρχικά στην επικοινωνία μας ο Μίλος Μιλόγεβιτς και πρόσθεσε: «Μετά από τόσα χρόνια στην Σουηδία, τα τελευταία στη Μάλμε, ήθελε μια αλλαγή στην καριέρα του. Είναι δεδομένο ότι έχει κίνητρο, γιατί τέτοιος είναι ο χαρακτήρας του. Δίνει τα πάντα και βρίσκει τον τρόπο να βάζει συνεχώς καλή πίεση στον εαυτό του. Είμαι βέβαιος ότι θα δίνει το 100%. Ξέρω πολύ καλά, ότι είναι… πεινασμένος για το ποδόσφαιρο. Εξαιρετικός επαγγελματίας, δουλεύει πολύ το σώμα του και δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του».

«Με θετική επίδραση στα αποδυτήρια»

Ο Μίλος Μιλόγεβιτς αναφέρθηκε και στο χαρακτήρα του Λάρσον, υπογραμμίζοντας ότι είναι παίκτης ομάδας με θετική επίδραση στα αποδυτήρια.

Χαρακτηριστικά ο Σέρβος επισήμανε: «Στα αποδυτήρια είναι από αυτούς που συμβάλλουν για να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Πολύ υποστηρικτικός με όλους και πάντα με τη θετική αύρα που τον διακρίνει ως προσωπικότητα. Πάντα βάζει την ομάδα πάνω από όλα».

Κλείνοντας, στάθηκε σε επί μέρους αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σκανδιναβού ποδοσφαιριστή: «Αγωνιζόταν στη Μάλμε, σε μια ομάδα που είχε την τάση να κυριαρχεί σε κάθε παιχνίδι, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να αναφερθώ στα πιο καλά του σημεία, θα έδινε 60% στο επιθετικό κομμάτι ως φουλ μπακ και 40% στο αμυντικό. Στη μεγάλη εικόνα όμως, μιλάμε για ένα δυνατό και γρήγορο αμυντικό, που καλύπτει σωστά το χώρο του. Θα πρέπει να δείξει ότι ανταποκρίνεται και κόντρα σε τοπ παίκτες, με τις ομάδες της πρώτης 5αδας».

Photo credit: Ludvig Thunman/Bildbyran Photo Agency και Malmö FF 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News