Έφτασε κοντά στο όνειρο- Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική πόλο Νεανίδων

Αθλητισμός
Έφτασε κοντά στο όνειρο- Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική πόλο Νεανίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό από τις ΗΠΑ με 10-8.

Η Ελλάδα πάλεψε με την ψυχή της απέναντι στις ΗΠΑ στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων στη Σερβία, αλλά γνώρισε την ήττα με 10-8.

Με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο οι παίκτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη έκαναν μια καλή εμφάνιση στην άμυνα, ωστόσο στην επίθεση δυσκολευόντουσαν σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, κάτι που μοιραία οδήγησε στην ήττα.

Το πρώτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα να μην τα πηγαίνει καλά. Οι ΗΠΑ μπήκαν πιο δυνατά στην πισίνα και πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων από νωρίς (4-1), με τη Στράικερ να σημειώνει δύο γκολ, βρίσκοντας εκτεθειμένη την ελληνική άμυνα. Για την εθνική μας, η Κουρέτα σημείωσε δύο γκολ, μειώνοντας στο σκορ και στις δύο περιπτώσεις, όμως η Κέπνερ λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου οκταλέπτου, διαμόρφωσε το 5-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο ρυθμός έπεσε. Η ελληνική άμυνα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, ακόμα και με παίκτρια λιγότερη, η Καραγιάννη ανέβασε την απόδοσή της και έτσι οι Αμερικανίδες τα βρήκαν σκούρα.

Στην επίθεση οι Ελληνίδες διεθνείς δυσκολευόντουσαν στα πρώτα έξι λεπτά του δευτέρου οκταλέπτου. Η Σιούτη και η Τριχά μείωσε σε 6-4, ενώ οι Χαλδαίου με δύο γκολ στο τελευταίο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσια (6-6).

Με πρώτο μέλημα την πιεστική άμυνα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις στο τέταρτο λεπτό οι ΗΠΑ ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επίθεση, ειδικότερα στα πρώτα λεπτά.

Οι ΗΠΑ ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ (7-6), με τη Σιούτη να απαντάει άμεσα. Μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Φλιν έδωσε εκ νέου το προβάδισμα. Αυτό ήταν και το τελευταίο γκολ που σημείωθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, το παιχνίδι παρότι κρίσιμο μετετράπη σε ροντέο με γρήγορες επιθέσεις και τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Οι ΗΠΑ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 9-7, όμως η Καλογεροπούλου απάντησε άμεσα και μείωσε στο σκορ (9-8). Στο τέλος η πρώτη σκόρερ των ΗΠΑ, Φλιν "εκτέλεσε' την Καραγιάννη με δυνατό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2

Η σύνθεση της Ελλάδας: (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ.Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News