Χρήματα για... λίγους από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Αθλητισμός
Χρήματα για... λίγους από τον Λευτέρη Αυγενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η προκλητικότητα του Υφυπουργού απέναντι στα ερασιτεχνικά σωματεία του Ηρακλείου;

Πριν λίγες ημέρες το υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωνε επιχορηγήσεις πάνω από 46 εκατ. ευρώ για το 2022 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όμως την ίδια ώρα αναμφίβολα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός διάγει δύσκολες εποχές.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 15 εκατ. είναι η τακτική επιχορήγηση στις Ομοσπονδίες και 8 εκατ. η επιχορήγηση από το στοίχημα, ενώ τα υπόλοιπα 21 περίπου εκατ. ευρώ δόθηκαν μέσω του Μητρώου, που και πάλι αναλογούν σε μερίδιο από τη φορολογία του στοιχήματος. Περιττό να πούμε βέβαια ότι η ΕΠΟ απουσιάζει παντελώς από τον πίνακα της τακτικής επιχορήγησης.

Με λίγα λόγια... ο τζόγος ανθεί και διαφεντεύει, ασχέτως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων - όχι μόνο του ποδοσφαίρου - βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Αν κάποιος κάνει πάντως μια εύκολη αναζήτηση στη "Διαύγεια", θα δει πού πάνε τα... πακέτα για τα ερασιτεχνικά σωματεία!

Έχουμε και λέμε αναφορικά με το Ηράκλειο:

1) Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ηρακλείου "Πήγασος": Για το 2020 εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 4.000 ευρώ ως έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για τη διοργάνωση "Τουρνουά 4vs4 Πετοσφαίρισης", για το 2021 εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 5.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση, και για το 2022 εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 42.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση! Σύνολο 51.000 ευρώ τα τρία τελευταία χρόνια!

2) Αθλητικός Σύλλογος "Ευγένιος Γκέραρντ": Για το 2022 εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 30.000 ευρώ! Προφανώς το ποσό αναλογεί στη διοργάνωση Beach Soccer που έγινε πριν λίγες εβδομάδες στον Καρτερό και το εν λόγω σωματείο προβαλλόταν ανάμεσα στους διοργανωτές.  

3) Αθλητική Ένωση Μοιρών: Για το 2022 εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 7.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση.

4) Γυμναστικός Σύλλογος ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ: Για το 2022 εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 10.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση.

Ασφαλώς και τα σωματεία που αναφέρουμε παραπάνω δεν έχουν καμία ευθύνη. Αφού μπορούν και καρπώνονται χρήματα για τις δράσεις τους, καλά το κάνουν. Όμως τα υπόλοιπα σωματεία του Ηρακλείου, ποδοσφαιρικά και μη, τι έχουν να πουν γι' αυτή την αυθαίρετη και ανισόρροπη κατάσταση; Όταν τα πακέτα του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι για λίγους, για κάποιους που μπήκαν στο Μητρώο κάποια ψίχουλα και για τη μεγάλη πλειοψηφία το κοντέρ των υφυπουργικών ενισχύσεων γράφει "μηδέν";

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η προκλητικότητα του Λευτέρη Αυγενάκη απέναντι στα ερασιτεχνικά σωματεία του Ηρακλείου - της εκλογικής του περιφέρειας, σημειωτέον - όταν με τόσο θράσος μοιράζει χρήματα σε λίγους και αφήνει τους υπόλοιπους να "βράζουν στο καζάνι", οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σωματεία ακόμα και στον αφανισμό τους;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News