default-image

Agios Nikolaos Finals: Στην 3η θέση οι Κανέλλος, Μανδηλάρης και Μάτιου, Χαντζή

Αθλητισμός
Agios Nikolaos Finals: Στην 3η θέση οι Κανέλλος, Μανδηλάρης και Μάτιου, Χαντζή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τι έγινε στους μικρούς τελικούς τουρνουά…

Λίγο πριν παραδώσουν το στέμμα τους οι Ιάσωνας Κανέλλος, Άγγελος Μανδηλάρης κατέκτησαν την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Βeach Volley του Αγίου Νικολάου επικρατώντας με 2-0 (21-15, 21-14) των Ραφαήλ Μπανιώτη, Γιώργου Τερζόγλου.

Οι περσινοί πρωταθλητές κόντρα στη Νο1 της βαθμολογίας προσπάθησαν να προσφέρουν όμορφα θέαμα, ξεπερνώντας τη δική τους απογοήτευση για τους χαμένους ημιτελικούς με τους Κανέλλο. Μανδηλάρη να φτάνουν σχετικά εύκολα στη νίκη.

«Θεωρώ ότι αποδείξαμε σ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και δεν σημαίνει κάτι η 3η θέση. Ο Τέο (Παπαδημητρίου) κι ο Παναγιώτης (Ιωαννίδης) έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι εμείς όχι και δίκαια προκρίθηκαν στον τελικό. Δεν υπήρχε άγχος, αλλά αγωνιστική πίεση στην οποία εγώ δεν αντέδρασα σωστά.

Προσωπικά πάντως είμαι ικανοποιημένος από το πως κύλησε αγωνιστικά η χρονιά για εμάς», είπε ο Άγγελος με τον Ιάσωνα να σημειώνει:

«Είχαμε δύο στόχους στην αρχή της σεζόν. Ο πρώτος ήταν να κάνουμε μια καλή πορεία στα διεθνή τουρνουά, κάτι που το πετύχαμε. Ο δεύτερος ήταν η κατάκτηση του τίτλου στον Άγιο Νικόλαο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνολική μας παρουσία. Απλά χάσαμε ένα αγώνα και δεν σπάσαμε την παράδοση που θέλει όποια ομάδα κατακτά όλα τα masters να μην παίρνει τον τίτλο. Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μας Κώστα Ποθητάκη».

Όσον αφορά το μέλλον τους, δεδομένου ότι ο Άγγελος μετακομίζει στην Ιταλία και την Σαν Ντόνα, τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

«Τι θα γίνει στο μέλλον; Δεν ξέρω ειλικρινά. Θα εξαρτηθεί από το πως θα εξελιχθεί η χρονιά στην Ιταλία όπου θα δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως διαγώνιος», ήταν η απάντηση του Άγγελου με τον Ιάσωνα να συμπληρώνει: 4

«Θα μιλήσω γενικά για το στόχο του αθλήματος που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Continental Cup. Εκεί θέλω να δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να είμαστε και στο μέλλον με τον Άγγελο αλλά θα το δούμε».

H 3η θέση στις Γυναίκες

Οι Διονυσία Μάτιου, Έλενα Χαντζή ήταν οι μεγάλες νικήτριες στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 στον Άγιο Νικόλαο καθώς επικράτησαν με 2-1 (21-17, 16-21, 15-8) των Βασιλική Ματιάδη, Ιωάννα Παρισάκη κατακτώντας την 3η θέση.

Στο πρώτο σετ Μάτιου και Χαντζή ξέφυγαν μετά το 8-7 με 12-8 και με εξαίρεση το 15-13 δεν αισθάνθηκαν ιδιαίτερη απειλή φτάνοντας εύκολα στο 21-17.

Εξίσου εύκολα όμως ήρθε και το 1-1 με τις Ματιάδη/Παρισάκη να ανεβάζουν στροφές και να μετατρέπουν το 8-6 σε 12-6 για να φτάσουν στο 21-15.

Στο τάι μπρέικ όμως Μάτιου και Χαντζή ξέφυγαν από την αρχή με 3-0 και το 4-3 έγινε 8-3! Ματιάδη και Παρισάκη βρέθηκαν στο -6 (10-4) κι εκεί έβγάλαν αντίδραση μειώνοντας σε 10-7, αλλά Μάτιου και Χαντζή δεν άφησαν το μετάλλιο να τους ξεφύγει και κατακτώντας το σετ με 15-8 βρέθηκαν στο βάθρο.

«Είναι το καλύτερο φινάλε για μας γιατί είμαστε καινούργιο ζευγάρι και παίξαμε για πρώτη φορά φέτος μαζί. Δεν περιμέναμε το μετάλλιο, αλλά θέλαμε να φτάσουμε στα τελικά. Τελικά είμαστε στο βάθρο και φιλοδοξούμε για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον», είπε η Έλενα Χαντζή με την Διονυσία Μάτιου να συμπληρώνει:

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί είχα υποχρεώσεις στη σάλα μέχρι τέλη Μαίου κι αυτό δεν μας επέτρεψε να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Γι' αυτό είχαμε ως στόχο απλά τα τελικά, αλλά θα φύγουμε από την Κρήτη με ένα μετάλλιο και πραγματικά νιώθουμε υπέροχα».

Τα κορίτσια στάθηκαν και στις άσχημες στιγμές που ήρθαν στη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος και οι οποίες ουσιαστικά τις έκαναν πιο δυνατές.

«Υπήρχαν πολλές δύσκολες στιγμές. Σε κάποια τουρνουά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα περιμέναμε, κάποιες ήττες μας πείραξαν πολύ, αλλά καταφέραμε να τις διαχειριστούμε έχοντας στο μυαλό μας ότι κάθε τουρνουά είναι διαφορετικό».

Διαφορετικό όμως και το φετινό τουρ με τα δύο κορίτσια να δηλώνουν ενθουσιασμένες από την εμπειρία.

«Τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο ήταν και φέτος υπέροχα κι αξίζουν πολλά μπράβο στους ανθρώπους της πόλης που αγαπούν το μπιτς βόλεϊ και το δείχνουν. Γενικά όμως φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικό γεμάτο ωραίες διοργανώσεις και πολύ αναβαθμισμένα τουρνουά τόσο σε αγωνιστικό όσο και οργανωτικό επίπεδο».

Τέλος αμφότερες αφιέρωσαν την επιτυχία τους στον «προπονητή μας Γιώργο Γιάτση και στις οικογένειες μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News