Agios Nikolaos Finals: Αγριοδήμου/Καραγκούνη και Καλαμαρίδου, Μανάβη στον τελικό

Αθλητισμός
Agios Nikolaos Finals: Αγριοδήμου/Καραγκούνη και Καλαμαρίδου, Μανάβη στον τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έγιναν στους ημιτελικούς του τουρνουά…

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Ηλέκτρα Αγριοδήμου/Δήμητρα Καραγκούνη προκρίθηκαν στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ καθώς επικράτησαν με 2-ο (23-21, 21-18) των Βασιλική Ματιάδη/Ιωάννα Παρισάκη στον 2ο ημιτελικό.

Οι Αγριοδήμου/Καραγκούνη θα αντιμετωπίσουν στον τελικό (19:30, ΕΡΤ3) τις Καλαμαρίδου/Μαναβή τις οποίες αντιμετώπισαν και στον όμιλο, ενώ το εκπληκτικό είναι πως ο δικός τους αγώνας ήταν αυτός με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του ταμπλό των γυναικών το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά κι αυτός με τον οποίο θα γραφτεί ο επίλογος και θα αναδειχθεί η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Σε αντίθεση με τον πρώτο ημιτελικό, ο δεύτερος ήταν μια μάχη πόντο με πόντο σε όλη του τη διάρκεια.

Στο πρώτο σετ η μεγαλύτερη διαφορά που υπήρξε ήταν οι δύο πόντοι με τις Ματιάδη/Παρισάκη να έχουν αρχικά το προβάδισμα αλλά τις Αγριοδήμου/Καραγκούνη να φτάνουν στο 18-20. Το άουτ της Αγριοδήμου έφερε το 20-20, αλλά στο 21-22 κάρφωσε άουτ και η Ματιάδη τελειώνοντας το σετ.

Στο δεύτερο το σκηνικό δεν άλλαξε με τις Αγριοδήμου/Καραγκούνη να προηγούνται 15-13 με άσο της δεύτερης και έφτασαν για πρώτη φορά στο +3 (19-16) με άουτ της Παρισάκη χωρίς να υπάρχει κάποια ανατροπή για το τελικό 21-18.

«Στόχος μας ήταν ο τελικός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν σίγουρες ότι θα τα καταφέρουμε. Ξεκινήσαμε με ήττα και το σενάριο είναι ίδιο με το περσινό. Πέρσι είχαμε χάσει στο πρώτο ματς από την Βίκυ και την Πένυ, με τις οποίες παίξαμε στον τελικό, φέτος ξεκινήσαμε με ήττα από τη Δήμητρα και τη Μυρτώ και θα παίξουμε ξανά στον τελικό», είπε η Δήμητρα και συμπλήρωσε: «Τα κορίτσια είναι μια πραγματικά πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα. Σίγουρα εμείς είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά είδαμε ότι όλες οι ομάδες παίζονται. Γενικά το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο κι εμείς έχουμε δώσει τέσσερα πολύ δυνατά παιχνίδια, καθώς και λόγω του τραυματισμού μου δεν μπορούσαμε να κάνουμε και διαφορετικά, αλλά τα καταφέραμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αδερφή μου την Πένυ, η οποία είναι η προπονήτρια μας κι αυτή μας έχει φτάσει εδώ που είμαστε. Την αγαπώ και την ευχαριστώ»

Από την πλευρά της η Ηλέκτρα Αγριοδήμου τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε στον τελικό. Ειλικρινά δεν το περίμενα. Το ότι πήγαμε πέρσι δεν σήμαινε ότι θα είμαστε και φέτος καθώς κάθε χρονιά δεν είναι το ίδιο.. Φέτος επίσης το επίπεδο είναι πολύ καλύτερο και υπάρχουν πολλές καλές και πολλές νέες ομάδες.

Εμείς ξέραμε ότι παίζοντας στην πρεμιέρα με Δήμητρα και Μυρτώ αν τις συναντούσαμε ξανά θα ήταν στον τελικό όπως και έγινε αν και το δικό μας μονοπάτι ήταν πιο δύσκολο. Σίγουρα είναι το φαβορί, έχουν το πλεονέκτημα, αλλά θα μπούμε μέσα να διεκδικήσουμε τις ελπίδες μας».

Τελικό οι Καλαμααρίδου, Μαναβή

Οι Μυρτώ Καλαμαρίδου, Δήμητρα Μαναβή είναι το πρώτο ζευγάρι που εξασφάλισε μια θέση στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ καθώς κέρδισε με 2-0 (21-15, 21-17) τις Μάτιου/Χαντζή στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι Καλαμαρίδου/Μαναβή είναι η μοναδική ομάδα στο ταμπλό των γυναικών που δεν έχει χάσει ακόμη σετ και σήμερα μπήκαν στον ημιτελικό με τρομερή αποφασιστικότητα καθώς προηγήθηκαν γρήγορα με 6-1 και 9-2.

Οι Μάτιου Χαντζή πλησίασαν στο 12-8, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο με το σετ να κλείνει στο 21-15.

Το δεύτερο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό καθώς το 1-3 των Μάτιου/Χαντζή έγινε 8-3 με τα σερβίς της Καλαμαρίδου, αλλά οι ανατροπές είχαν και συνέχεια.

Στο 13-8 οι Μάτιου/Χαντζή έτρεξαν το δικό τους σερί προσπερνώντας με 13-14 και μέχει το 17-17 είχαμε μάχη. Εκεί όμως ένα χαμένο σερβίς, μία λάθος υποδοχή έφεραν το τριπλό ματς μπολ με τη Μαναβή να τελειώνει το ματς στο 21-18.

«Οι εμφανίσεις μας δείχνουν αποφασιστρικότητα και θέληση. Θέλουμε πάρα πολύ τον τίτλο κι εύχομαι να πάνε όλα καλά και στον τελικό», είπε η Δήμητρα Μαναβή και συμπλήρωσε: «Καθαρό μυαλό δεν έχουμε πάντα, αλλά όσο μπορούμε προσπαθούμε να σκεφτόμαστε τον επόμενο πόντο για να έχουμε το καθαρό μυαλό».

Από την πλευρά της η πρωτάρα σε τελικούς Μυρτώ Καλαμαρίδου τόνισε:«Έχουμε έρθει όντως αποφασισμένες για να κατακτήσουμε τον τίτλο και νομίζω ότι το δείχνουμε μέσα στο γήπέδο. Βέβαια υπάρχει και άγχος, κυρίως από την πλευρά μου, αλλά το σημαντικό είναι ότι το διαχειριζόμαστε και βρίσκουμε λύσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News