SL-SL2: Η μονομαχία των "επαγγελματιών" στο Γουδί

Αθλητισμός
SL-SL2: Η μονομαχία των "επαγγελματιών" στο Γουδί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά; Πόσες ομάδες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν; Η αριθμητική ανωμαλία των πρωταθλημάτων ήταν γνωστή εξαρχής. Οι πρωταθλητές δυο ομίλων αυτονόητα ανεβαίνουν. Στη μεγάλη Λίγκα γιατί δεν πέρασαν την πρόταση για 16; Τώρα το κάνουν «σφαγείο»;

Σε αυτό το έρμο το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλα κινούνται αρμονικά ...μέσα από κόντρες! Γι' αυτό, είναι και μοναδικό για την καταστροφική οργάνωσή του. Για να δούμε τι θα προκύψει με τις ανόδους και τις καθόδους των δυο επαγγελματικών πρωταθλημάτων;

Η απόφαση της SL για  απευθείας άνοδο μιας ομάδας από κάτω και μια να δίνει μπαράζ, σε μονομαχία με την πρόταση της SL 2 προς την ΕΠΟ να ανεβαίνουν απευθείας δυο στην Superleague  και μία ακόμα ομάδα να δώσει μπαράζ με τη 12η ομάδα της μεγάλης κατηγορίας… (οι δύο δεύτεροι της SL 2 θα παίξουν αρχικά μεταξύ τους μπαράζ και ο νικητής θα πάει αντιμέτωπος με την ομάδα της SL). Προτείνεται ο υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων στη Γ' Εθνική από κάθε όμιλο της SL2 (το αρχικό σχέδιο να υποβιβάζονται από πέντε…).

Τελικά; Πόσες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν;

Η ΕΠΟ θα αποφασίσει και ο Μπαλτάκος έχει ταχθεί κατηγορηματικά με την πρόταση της μικρής λίγκας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα βγάλει η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (της ΕΠΟ), την Παρασκευή.  Αν θέλουν ισορροπία η SL πρέπει να γίνει με 16 ομάδες. Καλά το φώναζαν το καλοκαίρι, γιατί το δικαιότερο είναι να βγαίνουν από κάτω οι δυο πρωταθλητές.

Είμαστε σε μια χώρα που κάτι τέτοια… τα έχουν λυμένα από καιρό, σε αγαστή συνεργασία; Κανονικά η αδικία για την SL 2 και τους πρωταθλητές της, θα έπρεπε να είχε λυθεί και να είχε δοθεί κοινή πρόταση πριν φτάσει στον Σολομώντα, καθώς η αριθμητική των δύο είναι ανισόρροπη. Η ζημιά ξεκίνησε από τον αναδιαρθρωτή πολιτικό, αλλά η ευθύνη ανήκει στους ερασιτέχνες επαγγελματίες του ποδοσφαίρου.

-Το έγραψε ο Μαρξ, «η λογική υπήρχε πάντα, αλλά όχι πάντα σε λογική μορφή»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News