Τσαμπούρης στο neakriti.gr: «Μεγάλη ομάδα ο ΟΦΗ – Ανατρίχιασα με το 1987»

Ποδόσφαιρο
Τσαμπούρης στο neakriti.gr: «Μεγάλη ομάδα ο ΟΦΗ – Ανατρίχιασα με το 1987»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος τιμ μάνατζερ των «ασπρόμαυρων» μίλησε για τον ρόλο του στην ομάδα, το ιδανικό περιβάλλον, το στόχο της 6αδας και την… ανατριχίλα για το ντοκιμαντέρ

Το νέο πρόσωπο στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι εδώ και λίγες μέρες ο Σάββας Τσαμπούρης.

Ένας άνθρωπος που ως ποδοσφαιριστής έφαγε με το… κουτάλι τα γήπεδα της Super League και πλέον ως τιμ μάνατζερ θα έχει κομβικό ρόλο στα αποδυτήρια των «ασπρόμαυρων».

Στην πρώτη του συνέντευξη μέσα από το «Γεντί Κουλέ», μίλησε στο neakriti.gr για όσα ένιωσε όταν έγινε η πρόταση από τους Κρητικούς, αλλά και πως περνούν οι πρώτες μέρες δουλειάς στο Ηράκλειο.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια να συνεισφέρει κι αυτός στο ιδανικό περιβάλλον που βρήκε και να βάλει το δικό του… λιθαράκι για το στόχο της 6αδας και της καταξίωσης.

Αρχικά υπογράμμισε για το νέο βήμα στην προσωπική του διαδρομή: «Το πρώτο συναίσθημα όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του ΟΦΗ ήταν τεράστια τιμή για μένα, να έρθω να δουλέψω σ’ αυτή την ομάδα, σ’ αυτή την πόλη και γενικά σε ένα τέτοιο μεγάλο σύλλογο. Αυτή τη στιγμή έχω πολύ θετικά συναισθήματα και όρεξη για δουλειά. Ένιωσα χαρά και ικανοποίηση, γιατί η δουλειά μου στο χώρο και το ήθος που έχω δείξει, κάποιος τα εκτίμησε».

Όσο για τις αρμοδιότητες του πρόσθεσε: «Ο ρόλος μου είναι στο κομμάτι το οργανωτικό στην καθημερινότητα της ομάδας. Θα είμαι όλη τη μέρα δίπλα στην ομάδα, ώστε να οργανώσω ότι έχει σχέση με τους ποδοσφαιριστές και τη συνεργασία τους με τη διοίκηση ή τον αθλητικό διευθυντή. Οτιδήποτε χρειάζεται να αναλύσουμε για να υπάρχουν οι καλύτερες παροχές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πάντα βέβαια μαθαίνοντας κι εγώ, γιατί βρίσκομαι σε μια ομάδα που είναι ήδη πολύ οργανωμένη και με καλή νοοτροπία, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που θα μεταλαμπαδεύσουν και σε μένα τη γνώση».

«Υψηλό επίπεδο»

Το νέο στέλεχος του ΟΦΗ επισήμανε για την δική του δουλειά εντός των αποδυτηρίων: «Ο ΟΦΗ είναι ήδη ένα club με οργάνωση σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δική μου δουλειά είναι να διεκπεραιώσω υποθέσεις και αρμοδιότητες που θα μου δοθούν όσο καλύτερα μπορώ, συνεισφέροντας και εγώ όσο μπορώ να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Να κάνουμε την ομάδα μεγαλύτερη, γιατί είναι ήδη μεγάλη».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βάση που ήδη υπάρχει σε ότι αφορά τα ποδοσφαιρικά πρόσωπα: «Αυτή θα πρέπει να είναι η ιεραρχία και η διαβάθμιση σε μια ομάδα. Να αποτελείται από ανθρώπους, που θα είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Γιάννης Σαμαράς, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Ηλίας Πουρσανίδης είναι χρόνια στο χώρο και προσωπικά έχω να πάρα πολλά».

«Το βλέμμα στην Ευρώπη»

Ο Σάββας Τσαμπούρης μίλησε εκτενώς και για τους στόχους του ΟΦΗ, τονίζοντας ότι πάντα το βλέμμα πρέπει να είναι στην Ευρώπη.

«Ο ΟΦΗ με το μέγεθος που έχει, στόχος πάντα είναι η 6αδα και η Ευρώπη. Επιπλέον ότι καλύτερο γίνεται για μια διάκριση στο Κύπελλο. Πρόσφατα παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ για την κατάκτηση του 1987 και πραγματικά ανατρίχιασα», υπογράμμισε αρχικά και πρόσθεσε ότι η ομάδα του Ηρακλείου είναι πόλος έλξης για όλους: «Όποιον και να ρωτήσεις τα τελευταία χρόνια, θα σου πει ότι θέλει να δουλέψει στον ΟΦΗ. Αυτή η ατμόσφαιρα υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί δείχνει μια καινούργια φιλοσοφία, με κοινωνικές δράσεις, με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός. Τα συνάντησα όλα αυτά από την πρώτη στιγμή που βρίσκομαι εδώ».

Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός ότι σπουδές και η εμπειρία στο ποδόσφαιρο, μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εφόδιο: «Σίγουρα οι ακαδημαϊκές γνώσεις είναι ένα εφόδιο για μένα, αλλά αυτές πρέπει να μπουν στην πράξη σε ένα πρόγραμμα ποδοσφαιρικό, που είναι και πολύ συναισθηματικό. Δεν είναι μια επιχείρηση, που δουλεύεις οκτώ ώρες και φεύγεις. Θα προσπαθήσω ότι έχω μάθει στο κομμάτι της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού να το εφαρμόσω και πάντα με την καθοδήγηση των ανθρώπων που έχουν τεράστια εμπειρία».

«Δύναμη ο κόσμος»

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο «Γεντί Κουλέ» και τη δυναμική του κόσμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά το έζησε ως αντίπαλος και πρόκειται για μια έδρα που δίνει… φτερά στην ομάδα: «Το Γεντί Κουλέ είναι ένα υπέροχο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα όταν εδώ μπαίναμε στη φυσούνα και ήταν συνήθως το γήπεδο γεμάτο, ως αντίπαλος δε μου… άρεσε, αλλά για μένα ένα τέτοιο γήπεδο είναι ότι καλύτερο. Θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας. Ένα γήπεδο σαν του ΟΦΗ γεμάτο δίνει… φτερά. Εγώ σαν αντίπαλος… χάζευα τον κόσμο και έμπαινα στα βίντεο να δω τα συνθήματα, γιατί είχε τέλειο ρυθμό και ακουστική. Έτσι μεγάλωσα βλέποντας ποδόσφαιρο, έτσι το έζησα σαν αντίπαλος και θέλω να τον δω μαζί μας, ώστε να μας βοηθήσει για να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News