Παγκόσμιο Beach Handball: Στους «4» του Κόσμου και η Εθνική γυναικών

Σπορ
Παγκόσμιο Beach Handball: Στους «4» του Κόσμου και η Εθνική γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες νίκησαν με 2-1 την Αργεντινή και απόψε (20:00- ΕΡΤSPORTS 2) αγωνίζονται στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος beach Handball στο Ηράκλειο, κόντρα στην Ισπανία. 

Σμιλεμένη με το μέταλλο του πρωταθλητισμού, η Εθνική γυναικών...τρελαίνει κόσμο στο Ηράκλειο. Με τη Μάγδα Κεπεσίδου να υπογράφει τον θρίαμβο με μία μεγαλοπρεπή απόκρουση στα σουτ άουτ. Με όλα τα κορίτσια να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην επίθεση. Και με πίστη για τη νίκη, ακόμη και όταν η Αργεντινή πήρε το πρώτο σετ.

Οι αθλήτριες της Μαρίας Καραντώνη και της Σοφίας Δημητρίου, θα είναι παρούσες στον απόψινο ημιτελικό με την Ισπανία, πανέτοιμες να καταπλήξουν και πάλι τα πλήθη. Και η Ελλάδα να καμαρώνει που έχει δύο ομάδες, Ανδρών και Γυναικών στους "4" του κόσμου. 

Μάλιστα, όπως οι άνδρες, έτσι και οι γυναίκες, έχουν κερδίσει ένα πολύτιμο εισιτήριο, για τους World Beach Games του 2023, στο Μπαλί.

Η Αργεντινή έβαλε δύσκολα στην Ελλάδα, την υποχρέωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι θρίλερ, αλλά η ομάδα της Μαρίας Καραντώνη είχε τον τελευταίο λόγο κάνοντας την ανατροπή με 2-1 (22-33, 19-16, 8-6).

Το εξαιρετικό πρώτο σετ από τις Λατινοαμερικάνες δεν αποσυντόνισε στο ελάχιστο την ελληνική ομάδα που στην δεύτερη περίοδο παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και υπομονή σε άμυνα και επίθεση. Με την Μάγδα Κεπεσίδου καθοριστική κάτω από τα δοκάρια (9 επεμβάσεις) και την Τροχίδου με δύο  - μονά μεν, εξαιρετικής κρισιμότητας δε -  γκολ, το τέλος του δεύτερου σετ βρήκε την Ελλάδα να έχει επανακάμψει πλήρως και έτοιμη για την πρόκριση στα σουτ άουτ.

Οι ψύχραιμες εκτελέσεις των Δημητρίου, Μούρνου, Κερλίδη (κορυφαία στην επίθεση με 10 πόντους) και Τροχίδου, συνδυάστηκαν με δύο επεμβάσεις της Κεπεσίδου σε Μπάλσας και Μέκια και έβαλαν φαρδιά πλατιά στην σφραγίδα πάνω στο εισιτήριο για την τετράδα.

Εκεί κόντρα στην Ισπανία θα έχουμε μια επανάληψη του ημιτελικού του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου η Ελλάδα είχε επικρατήσει με 2-1 και είχε περάσει στον τελικό.  

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2-1 (22-33, 19-16, 8-6)

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου 2, Κερλίδη 10, Ποιμενίδοιυ 8, Καλοϊδή, Μούρνου 8, Δημητρίου 9, Τροχίδου 8, Λογδανίδου,  Διακογιάννη 4, Ν. Κεπεσίδου

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Κομπαρόνε): Μιρότα 13, Μπονόμι 16, Μπάλσας 4, Κοριμπέρτο 10, Τούρμαν 2, Πόνσε 4, Μπερίσιο, Μέκια 6, Σκορδαμάλια

Διαιτητές: Καρντόνε, Μανουέλε (Ιταλία), Αποκλεισμοί: 2-2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News