Παγκόσμιο Beach Hanball: «Τρένο» η Εθνική Γυναικών νίκησε και την Δανία!

Σπορ
Παγκόσμιο Beach Hanball: «Τρένο» η Εθνική Γυναικών νίκησε και την Δανία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο οι προημιτελικοί και για την Εθνική Ανδρών...

Οι κορυφαίες είναι εδώ: Η Εθνική Ελλάδος Γυναικών προκρίθηκε με το 6Χ6 στα προημιτελικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος Beach Handball που διεξάγεται στον Καρτερό (Ηράκλειο) και αύριο  στις 12 και 20 το μεσημέρι αντιμετωπίζει την Αργεντινή με στόχο να φτάσει και στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.

Με ηρωική μορφή την Μάγδα Κεπεσίδου, που σταμάτησε την τελευταία προσπάθεια των αντιπάλων στα shoot out και με την Ελένα Κερλίδη να σκοράρει 21 πόντους, η Εθνική γυναικών υπέταξε και τη Δανία στον τελευταίο αγώνα της Β’ φάσης. Έτσι, οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2018 πέρασαν αήττητες στους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή αύριο (12:20). Η προσεχής αντίπαλος της Εθνικής, λίγο νωρίτερα είχε πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά ως τέταρτη από τον Β΄όμιλο, πετώντας έξω από την οκτάδα την δευτεραθλήτρια Κόσμου του 2018, Νορβηγία.

Στα του αγώνα με τη Δανία, η Μαρία Καραντώνη επέλεξε να δώσει ανάσες στη Λένα Μούρνου ενόψει της συνέχειας. Ωστόσο η Κερλίδη έπαιξε και ως… Μούρνου, σκοράροντας 14 πόντους στην πρώτη περίοδο. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της Μάγδας Κεπεσίδου, που είχε αποτελεσματικότητα 37% στην εστία της, η Εθνική έφτασε άνετα στο 1-0 με επιμέρους σκορ 27-14.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα αντιστράφηκε πλήρως. Η Δανία εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη στην επίθεση και ισοφάρισε σε 1-1 με σκορ περιόδου 12-24.

Στη διαδικασία των shoot out μίλησε η Μάγδα Κεπεσίδου, όπως μόνο εκείνη ξέρει.  Στην πέμπτη ελληνική προσπάθεια και με το σκορ στο 8-6, η Νικολίνα Κεπεσίδου αστόχησε, όμως η μεγάλη αδελφή ήταν εκεί για να διορθώσει τα πράγματα. Με μία μεγαλοπρεπή επέμβαση σταμάτησε την Κρίστενσεν  και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς. Νωρίτερα , στη δεύτερη προσπάθεια είχε αστοχήσει και η Χάνσεν.

Τα σετ: 27-14, 12-24, 8-6.

Ελλάδα (Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου 4, Κερλίδη 21, Ποιμενίδου 4, Καλοϊδή, Μούρνου, Δημητρίου 6, Τροχίδου 6, Λογδανίδου, Διακογιάννη 4, Κεπεσίδου 2.

             Με Κατάρ οι άνδρες

Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα Beach Handball των ανδρών, κόντρα στην υπερδύναμη του αθλήματος, Κροατία, γνωρίζοντας την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με 2-0 (23-20, 28-18).

Η Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση του γκρουπ 1 και θα αντιμετωπίσει αύριο (10.40 π.μ.) στον προημιτελικό το Κατάρ, ενώ η αήττητη του ομίλου Κροατία, που φυσικά τερμάτισε στην πρώτη θέση, θα παίξει με την Νορβηγία.

Τα σετ: 20-23, 18-28

Ελλάδα (Λαζαρίδης): Λαδάκης 6, Μπόσκος 4, Γ. Ελευθεριάδης 10,  Καραγκιοζόπουλος 2, Τσαναξίδης , Μπάτζιος, Θεοδώρου , Χρ. Ελευθεριάδης 16, Γουργούμης, Παπάζογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News