Kροατία και Ισπανία κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball

Αθλητισμός
Kροατία και Ισπανία κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισαν την Βραζιλία στους Έφηβους και την Ολλανδία στις Νεανίδες στους τελικούς

Οι ομάδες της Κροατίας στους Έφηβους και της Ισπανίας στις Νεανίδες κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball μετά τους σημερινούς τελικούς, με τους οποίους έπεσε η αυλαία της διοργάνωσης στο Karteros Sports Beach Center.

Σε ευρωπαϊκά χέρια παρέμεινε ο τίτλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων (Κ18). Στον δραματικό τελικό της διοργάνωσης χρειάστηκε η διαδικασία των σουτ άουτ για να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής κόσμου με την Κροατία να διαδέχεται την Ισπανία στον θρόνο. Οι Βαλκάνιοι επικράτησαν με 2-1 (19-18, 12-16, 9-6) της Βραζιλίας και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μια περίοδο εκμεταλλευόμενες την υπεροχή τους την δεδομένη στιγμή, με τους Κονφόρτα και Γκλαβέντεκιτς στην πρώτη οι Κροάτες, με Γκονζάλβες και Καλκάνιο στην δεύτερη οι Βραζιλιάνοι που είχαν σε αυτό το διάστημα και τον Ντουάρτε κάτω από τα δοκάρια να παίζει καθοριστικό ρόλο (35% αποτελεσματικότητα κυρίως στο σεύτεςρο σετ).

Στα σουτ άουτ, η άστοχη προσπάθεια του Γκονζάλβες στο πρώτο σουτ άουτ αποδείχθηκε καθοριστική, αφού αποτέλεσε το εφαλτήριο για την νίκη των Κροατών που ήταν πιο ψύχραιμοι, με καθαρό μυαλό και καλύτερες επιλογές, στοιχεία που τους επέτρεψαν να μην χάσουν προσπάθεια και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2-1 (19-18, 12-16, 9-6)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κονφόρτα 12, Φiλίποβιτς 4, Τσβετίτσιανιν 4, Μπότιτς 1, Τόμιτς 10, Φάμπεκ 2, Γκλαβέντεκιτς 5, Μπούμπαλο 2, Γιουράσοβιτς, Κρανίσεβιτς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ντουάρτε, Σαντάνα, Γκονζάλβες 4, Μοραΐς, Ολιβέιρα 4, Σαβιέρ 11, Καετάνο 4, Φρέιτας 8, Καλκάνιο 9, Μασάδο

Oι Νεανίδες

Η Ισπανία είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων, επικρατώντας σε ένα συναρπαστικό τελικό ο οποίος κρίθηκε στα σουτ άουτ, της Ολλανδίας 2-1.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τις Ισπανίδες, οι οποίες αφού ισοφάρισαν το 4-0 της Ολλανδίας, στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα και με ένα εντυπωσιακό σερί 12-2, έκαναν το ισόπαλο 6-6 σε 8-18 υπέρ τους, ενώ στη συνέχεια όλο και άνοιγαν την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε στα 14 γκολ (14-28), για να πάρουν και τη νίκη με αυτή τη διαφορά, 16-30.

Η δεύτερη περίοδος όμως ήταν εντελώς διαφορετική με την Ολλανδία να βελτιώνεται αρκετά και να παρουσιάζει σθεναρή αντίσταση σε όλη τη διάρκεια του σετ, το οποίο είχε τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, χωρίς κάποια από τις δύο να μπορεί να ξεφύγει με περισσότερα από δυο γκολ, μέχρι τα μισά της περιόδου.

Οι Ολλανδέζες στο δεύτερο μισό του σετ πήραν κεφάλι στο σκορ και «έκτισαν» υπέρ τους διαφορά η οποία έφτασε και τα οκτώ γκολ, παίρνοντας τη νίκη 30-22 και οδηγώντας τον τελικό στη διαδικασία των σουτ άουτ.

Εκεί τα πέντε δεν ήταν αρκετά καθώς οι δύο ομάδες είχαν από δυο άστοχα και τρία εύστοχα και για αυτό χρειάστηκε και έκτο, στο οποίο αστόχησε η Ολλανδία με την De Jager, για να ευστοχήσει η Ισπανία με την Contreras και να κατακτήσει τη νίκη και την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 1-2 (16-30, 30-22, 6-8)

Ολλανδία: Μίρσταντ, Χέιτεν 25,Τζογκεζάν 12, Μπλομ, Φαν Ντε Χοκ, Μάρσμαν 11, Στέγκε, Λουίζ 2, Ντε Γιάγκερ 2, Μπόλαρ

Ισπανία: Βέρα, Κοντρέρας 16, Γκονζάλες 12, Λόπεθ 16, Ινιέστα, Κόπενς 16, Ρόμπλες, Αρτεάγκα, Ρουλ, Μοράλ.

H All Star Team

Οι δύο ομάδες All-star για τα παγκόσμια πρωταθλήματα μπιτς χάντμπολ νέων γυναικών και ανδρών επιλέχθηκαν από την ομάδα εργασίας της IHF για το μπιτς χάντμπολ.

2022 Παγκόσμιο πρωτάθλημα beach χάντμπολ Εφήβων

Καλύτερος τερματοφύλακας: Αντόνιο Κρανίσεβιτς (Κροατία)

Καλύτερος αριστερός εξτρέμ: Εντουάρντο Εσκοέντο Ρομέρο (Ισπανία)

Καλύτερος δεξιός εξτρέμ: Λούκα Γκλαβέντικιτς (Κροατία)

Καλύτερος Σπέσιαλιστ: Γιάλε Λάρα Καετάνο (Bραζιλία)

Καλύτερος Πίβοτ: Αλί Χαινταριάν (Ιράν)

Καλύτερος Αμυντικός: Άντριεν Ουλιέ (Γαλλία)

Πρώτος Σκόρερ: Λέναρτ Λίμπεκ (Γερμανία) 143 πόντοι

Βραβείο Fairplay: Τόγκο

MVP: Λαρς Ζέλσερ (Γερμανία)

Η All-star team του Παγκοσμίου πρωταθλήματος beach χάντμπολ Νεανίδων:

Καλύτερη τερματοφύλακας: Πάουλο Γκίλες Βέρα (Ισπανία)

Καλύτερη αριστερή εξτρέμ: Έβα Χόιτεν (Ολλανδία)

Καλύτερη δεξιά εξτρέμ: Καγιετάνα Μάρτιν Λόπεθ (Ισπανία)

Καλύτερη Σπέσιαλιστ: Μάργκιτ Ζεντάι (Ουγγαρία)

Καλύτερη Πίβοτ: Αλί Κάρολιν Χιούμπνερ (Γερμανία)

Καλύτερη Αμυντικός: Παουλίνα Κοζμίνσκα (Πολωνία)

Πρώτος Σκόρερ: Έβα Χόιτεν (147 πόντοι) (Ολλανδία)

Βραβείο Fairplay: Ελλάδα)

MVP: Έβα Χόιτεν (Ολλανδία)

Οι μικροί τελικοί

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Beach Handball Εφήβων κατέκτησε το Ιράν, για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς επικράτησε με 2-0 (20-16, 19-18) της Γαλλίας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Οι Ιρανοί «κυριάρχησαν» στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο σετ με 20-16.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και έφτασαν στην διαδικασία του «χρυσού γκολ», με το Ιράν να σκοράρει και να παίρνει το σετ με 19-18 και την νίκη με 2-0, πανηγυρίζοντας μία μεγάλη επιτυχία για την χώρα τους.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Beach Handball κατέκτησε η Πολωνία, η οποία επικράτησε με 1-2 σετ της Ουγγαρίας στον μικρό τελικό του τουρνουά.

Η Ουγγαρία προηγήθηκε με 1-0 σετ, καθώς εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες της Πολωνίας, που είχε εμφανή κενά και παράλληλα με πολλά δίποντα κατάφερε να κυριαρχήσει.

Στην συνέχεια, η Πολωνία βελτίωσε την απόδοσή της και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ. Το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των σουτ άουτ, στην οποία η Πολωνία ήταν περισσότερο αποτελεσματική και επιβλήθηκε έτσι των αντιπάλων της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News