Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο Μπακού

Αθλητισμός
Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στο Μπακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο φιάσκο για Ferrari...

Σε θρίαμβο της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν εξελίχθηκε το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν! Ο Ολλανδός έκανε ονειρεμένο αγώνα, αφού είδε τις Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ να εγκαταλείπουν από νωρίς και τον Σέρχιο Πέρεζ να βολεύεται με τη δεύτερη θέση. Εξαιρετικός αγώνας για τις Mercedes με τον Ράσελ να συμπληρώνει το βάθρο και τον Χάμιλτον να τερματίζει τέταρτος.

Ο Super Max που πλέον οδηγεί για τα καλά την κούρσα στη βαθμολογία, είδε τον Μεξικανό ομόσταυλό του να προσπερνά στην πρώτη στροφή τον Μονεγάσκο. Όμως η εγκατάλειψη του Σάινθ στον 9ο γύρο με μηχανικό πρόβλημα, έδωσα τη δυνατότητα στον Λεκλέρ να μπει με εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στα πιτ και να αλλάξει ελαστικά. Η αυστριακή ομάδα φυσικά έβαλε αργότερα και αυτή τους οδηγούς της μέσα και έτσι η Ferrari είδε τον δικό της στην κορυφή με διαφορά ασφαλείας.

Αυτό που δεν υπολόγισαν ωστόσο ήταν ο κινητήρας... δεν θα άντεχε. Ο Λεκλέρ στον 20ο γύρο είδε το μονοθέσιό του να βγάζει καπνούς και πήρε τον δρόμο προς τα πιτ. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε ο αγώνας και ας είχε ακόμα 31 γύρους. Φερστάπεν και Πέρεζ έκαναν διαχείριση, με τον Ράσελ να είναι ξανά θετικός και τον Χάμιλτον να ανεβαίνει από χαμηλά για ένα καλό πλασάρισμα. Μάγκνουσεν, Ζου και Στρολ επίσης εγκατέλειψαν με μηχανικά προβλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News