Στο Ηράκλειο το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Βετεράνων

Αθλητισμός
Στο Ηράκλειο το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Βετεράνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή οι αγώνες με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Με δύο χρόνια καθυστέρηση λόγω την πανδημίας και της αναβολής των αθλητικών δραστηριοτήτων, ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου, με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου, διοργανώνει από την προσεχή Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή το 8o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Βετεράνων. Περίπου 150 αθλητές θα λάβουν μέρος στην αγωνιστική δράση που θα λάβει χώρα στα κλειστά γυμναστήρια στα Δύο Αοράκια και στη Νέα Αλικαρνασσό. Συγκεκριμένα στα Αοράκια και στο βοηθητικό θα γίνουν 12 αγώνες, ενώ 6 θα φιλοξενηθούν στην Αλικαρνασσό.

«Στο τουρνουά συμμετέχουν βετεράνοι καλαθοσφαιριστές από διάφορες ομάδες και πόλεις της Ελλάδας. Ήδη έχουμε συμμετοχή δώδεκα ομάδων. Δεν είναι τόσο μεγάλη η συμμετοχή, λόγω της υγειονομικής κρίσης πιστεύω, αφού πιθανώς να μην ήταν έτοιμες οι ομάδες, ενώ υπάρχει και το οικονομικό κόστος. Οι επτά ομάδες είναι από την “άλλη” Ελλάδα, τρεις από την Αθήνα, μία από τον Πειραιά, μία από τη Λάρισα, μία από τη Χίο και μία από το Λασίθι. Εμείς θα λάβουμε μέρος με πέντε ομάδες. Οι κατηγορίες θα είναι τρεις: 45+, 50+ και 55+.Θέλουμε όσοι βρεθούν στο Ηράκλειο να απολαύσουν τους αγώνες και να έχουν μια ευχάριστη παραμονή στην πόλη μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΕΚΗ Νίκος Τούλης, ενώ ο νέος αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Πιτσούλης, είπε: «Στηρίζουμε τέτοιες δράσεις γιατί οι βετεράνοι του μπάσκετ είναι οι άνθρωποι που έκαναν την Ελλάδα να γυρίσει το βλέμμα της στο άθλημα. Είναι αυτοί που δίνουν το παράδειγμα, ενώ με τη μαχητικότητά τους ενέπνευσαν τη νέα γενιά και θα εμπνεύσουν και τα σημερινά παιδιά».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον χαμό του Ντέμη Ευαγγελινού, με τους παρευρισκόμενους να πλέκουν το εγκώμιό του για την προσφορά του στο κρητικό μπάσκετ. «Είναι μια δύσκολη μέρα, γιατί αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο του αθλητισμού. Ο Ντέμης Ευαγγελινός ήταν ο άνθρωπος που, όταν ο αθλητισμός ήταν χαμηλά, είχε την ευφυΐα και τη γνώση να αντιληφθεί τα οφέλη του», τόνισε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ενώ ο Νίκος Τούλης εμφανώς συγκινημένος επισήμανε: «Το μπάσκετ της Κρήτης θρηνεί για την απώλεια αυτού του υπέροχου ανθρώπου, που βοήθησε το άθλημα από πολλά μετερίζια...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News