Πρωταθλητής για 10η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός!

Σπορ
Πρωταθλητής για 10η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε τη Βουλιαγμένη και έκανε το 3-0 στη σειρά, κατακτώντας το νταμπλ

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή για το ανδρικό πόλο, κατακτώντας το 10ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 36ο συνολικά.

Οι Πειραιώτες έκαναν το νταμπλ νικώντας σήμερα τη Βουλιαγμένη (10-10, 14-12 πεν.) μέσα στο Παπαστράτειο!

Έτσι έκαναν το 3-0 στη σειρά των τελικών μπροστά στον κόσμο τους και σφράγισαν το νταμπλ, μετά τη προ ημερών κατάκτηση του Κυπέλλου στη Λάρισα.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αποχαιρετά τον επί χρόνια προπονητή της που αποχωρεί μετά από αμέτρητους τίτλους με προορισμό αποκλειστικά την Εθνική ομάδα, κλίνοντας έναν ιστορικό κύκλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον μια ανάσα από το να φτάσουν τον Εθνικό σε κατακτήσεις, με τον συμπολίτη να μετρά 38, την τελευταία το 2006!

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακά κλειστό, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν αρκετά καλά (2-2) και τον ΝΟΒ να παίρνει ένα προβάδισμα προς το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.

Η διαφορά ξέφυγε ακόμα και στο +2 (5-7), όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην τελευταία επίθεση και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (10-10). Εκεί οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι και ευτύχισαν να πανηγυρίσουν!

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-3, 2-2

Διαδικασία πέναλτι: Φιλίποβιτς 1-0, Καπότσης άουτ, Χρυσοσπάθης 2-0, Μυλωνάκης δοκάρι, Φουντούλης 3-0, Καλογερόπουλος 3-1, Γκίλλας άουτ, Γκιουβέτσης 3-2, Γενηδουνιάς 4-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 1, Πάπαριτς, Λότζινα, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος 2, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 3, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Κωνσταντόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News