Αθλητισμός

Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό ρεκόρ έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο

Μεγάλες επιδόσεις στην διεθνή ημερίδα στίβου ΑμεΑ...

Το Παγκόσμιο ρεκόρ του Γιάννη Σεβδικάλη στον δίσκο F62, το Ευρωπαϊκό ρεκόρ του Θανάση Κωνσταντινίδης στη σφαίρα F32, αλλά και το ρεκόρ Ευρώπης του Θανάση Γκαβέλα στα 200μ. T11, σημάδεψαν την διεθνή ημερίδα στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο.


Η καλύτερη βολή του Σεβδικάλη στην δισκοβολία μετρήθηκε στα 29 μέτρα 38 εκατοστά (προηγούμενο δικό του 27.36μ. από το 2020 στην Τυνησία), ενώ αυτή του Κωνσταντινίδη στα 11 μέτρα 36 εκατοστά (προηγούμενη του Τσούρκιν με 11.31μ. από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο).


Ο Γκαβέλας, με guide τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, κατέρριψε το ρεκόρ Ευρώπης στα 200μ. Τ11 με επίδοση 22.79. Η προηγούμενη επίδοση ανήκε στον Γάλλο Τιμοτέ με 22.82 από το 2018 στο Παρίσι.
Στη διεθνή ημερίδα παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΑΟΜ- ΑμεΑ) κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, η Αντιπρόεδρος Εακη κα Εύα Συμαιάκη, ο Πρόεδρος στην οργανωτική επιτροπή για τους “’3ους μεσογειακούς παράκτιους αγώνες Ηράκλειο 2023″ κ. Νίκος Νταμπακάκης, η Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ κα Θωμαή Θεοδωρίδου και ο Γενικός γραμματέας της ΕΠΕ κ. Χρήστος Τζαμούσης. Παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης αλλά και ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του ακοντισμού Μανώλης Στεφανουδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια