Serie A: Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Μιλάν μετά απο 11 χρόνια!

Αθλητισμός
Serie A: Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Μιλάν μετά απο 11 χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε με 3-0 την Σασουόλο...

Έντεκα χρόνια αναμονής έλαβαν τέλος. Η Μίλαν είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας, παίρνοντας τα σκήπτρα από την Ίντερ στη μονομαχία των δύο ομάδων μέχρι το τέλος της Serie A.

Το πάρτι στήθηκε από νωρίς στο Ρέτζιο Εμίλια και τίποτα δεν μπορούσε να το σταματήσει. Η πόλη βάφτηκε στα ροσονέρι χρώματα και το ίδιο συνέβη με το "Μαπέι", όπου η Μίλαν επιβλήθηκε 3-0 της Σασουόλο για την 38η αγωνιστική της Serie A και κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα Ιταλίας.

Δύο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού από πάσες του Ραφαέλ Λεάο και ένα του Φρανκ Κεσιέ διαμόρφωσαν τις συνθήκες τίτλου από το 1ο ημίχρονο για τους "ροσονέρι", που ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, στο χρονικό διάστημα που είχε ενδιαφέρον ακόμα το παιχνίδι.

Στο 2ο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι απλά προσπάθησαν να κυλήσει ο χρόνος χωρίς απρόοπτα από την ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) και στο 70ό λεπτό κατέγραψαν μία ιστορική στιγμή. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πέρασε ως αλλαγή και συνέδεσε το προηγούμενο πρωτάθλημα, του 2011, με το φετινό, έντεκα χρόνια μετά.

Η νίκη της Μίλαν κατέστησε αδιάφορο το παιχνίδι πίσω στο γήπεδό της. Η Ίντερ υποδέχθηκε τη Σαμπντόρια, αλλά η νίκη της με 3-0 δεν συνδυάστηκε με ήττα των "ροσονέρι", το μόνο σενάριο που κρατούσε το σκουντέτο στο μπλε κομμάτι του Μιλάνου. Ο αγώνας αναπόφευκτα ήταν μονόπλευρος και από ένα παιχνίδισμα της τύχης, το πρώτο γκολ σημείωσε ο Ίβαν Πέρισιτς, ο παίκτης που έδωσε το κύπελλο στους "νερατζούρι" και στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα εξόδου, δυσαρεστημένος από τη συμπεριφορά της διοίκησης στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Ο Χοακίν Κορέα σημείωσε τα υπόλοιπα γκολ του αγώνα, όλα στο πρώτο τέταρτο του 2ου μέρους, με το "παγωμένο" κοινό στις κερκίδες του "Τζιουζέπε Μεάτσα" να χειροκροτά με μισή καρδιά, λόγω της έκβασης του αγώνα στον ιταλικό νότο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News