Σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία στην Τουρκία οι Gerontis Fighters

Αθλητισμός
Σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία στην Τουρκία οι Gerontis Fighters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακρίσεις για τους αθλητές στην Κωνσταντινούπολη

  Στο πρώτο σκαλί του βάθρου έφτασαν οι αθλητές των Gerontis Fighters στην Κωνσταντινούπολη, σηκώνοντας με υπερηφάνεια ψηλά την Ελληνική σημαία. Στις 11 Μαΐου η ομάδα του κυρίου Γεροντή συνοδευόμενη φυσικά και από τον ίδιο, αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη για τις ανάγκες του παγκοσμίου κυπέλλου kick boxing.

   Οι Gerontis Fighters με το σωματείο τους, ως μέλος της WAKO HELLAS, είχαν την χαρά να συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα που απαρίθμησε συνολικά 2.500 αθλητές από 29 χώρες παγκοσμίως.

   Ο ανταγωνισμός έφτασε στο ζενίθ αφού το παρών έδωσαν έμπειροι αθλητές από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην διοργάνωση με πρωτοπόρο την γείτονα χώρα. Όλες οι κατηγορίες είχαν πλήθος συμμετοχών, χωρίς τίποτα να χαρίζεται στους αθλητές. Οι συνθήκες προς την Ελληνική αποστολή δεν ήταν οι ιδανικές για ευνόητους λόγους, όμως οι Κρητικοί αθλητές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που μας γέμισαν συγκίνηση και υπερηφάνεια σηκώνοντας στο βάθρο της Τουρκίας, την γαλανόλευκη σημαία.

  Συγκεκριμένα ο Κουτάντος Δημήτριος κατέκτησε το κύπελλο με χρυσό μετάλλιο στο στυλ του Point Fighting VM -84kg. Ο Δημήτρης έδωσε εξαιρετικούς αγώνες αφήνοντας στους διαιτητές ξεκάθαρο αποτέλεσμα με την επικράτησή του επί των αθλητών της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Αιγύπτου. Πήρε την 1η θέση και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου όπου του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο και το χρυσό κύπελλο για την διάκρισή του.

  Έπειτα η Κουτάντου Ευαγγελία, στην πρώτη της εμφάνιση σε παγκοσμίου βεληνεκούς πρωτάθλημα κατάφερε το ακατόρθωτο. Κατέκτησε μία 2η και μία 3η θέση στις κατηγορίες Point Fighting YC +47kg και Point Fighting YC -47kg. Η Ευαγγελία ήταν συγκλονιστική, φτάνοντας στον τελικό χωρίς να αφήνει περιθώρια στις άλλες διαγωνιζόμενες. Άφησε πίσω τις πολλές αθλήτριες με περισσότερη εμπειρία φτάνοντας μία ανάσα από το χρυσό μετάλλιο το οποίο αρχικά κέρδισε και στη συνέχεια έχασε λόγω ένστασης.

   Επιπλέον η Πετούση Μαρίνα, πρωταθλήτρια Ελλάδος και μέλος της εθνικής ομάδας του kick boxing. Η Μαρίνα, απέσπασε την 3η θέση στο Light Contact JF -50kg, έχοντας προοπτική για ακόμη καλύτερη διάκριση καθώς ηττήθηκε με ελάχιστη διαφορά από μια εξαιρετική αθλήτρια για χρόνια «χρυσή» σε tae kwon do και kick boxing. Η Μαρίνα έδωσε πολύ δυναμικές μάχες, άξιες διακρίσεων και στα υπόλοιπα στυλ καθώς έλαβε 5η θέση σε Kick Light και Point Fighting αντίστοιχα. Με αντικειμενική διαιτησία θα ήταν χωρίς αμφιβολία πάνω στο βάθρο αφού οι αγώνες της κρίθηκαν στον πόντο.

   Τέλος, άψογες εμφανίσεις είχαν και άλλοι αθλητές των Gerontis Fighters, οι οποίοι αγωνίστηκαν με θέληση και πυγμή αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

-       Αρβανιτάκης Αντώνιος 5η θέση Light Contact J -63kg, 9η θέση Point Fighting  J -63kg

-       Αρβανιτάκης Γεώργιος 5η θέση Kick Light J -57kg, 9η θέση Light Contact J -57kg & 9η θέση Point Fighting  J -57kg

-       Τσιχλής Μιχαήλ 9η θέση Point Fighting YC -37kg

-       Πετούση Αναστασία 5η θέση Point Fighting YC -32kg

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News