Ο Λεβαδειακός του Γιάννη Ταουσιάνη επιστρέφει στην Super League 1

Αθλητισμός
Ο Λεβαδειακός του Γιάννη Ταουσιάνη επιστρέφει στην Super League 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ότι δεν κατάφερε  να κάνει πέρυσι με τον Εργοτέλη κατάφερε να το κάνει με τον Λεβαδειακό καθώς η ομάδα της Λιβαδειάς επικράτησε με 1-0 της Βέροιας στον 2ο αγώνα για τα μπαράζ ανόδου στην Super League 1. 

Οι πρώτες φάσεις στο παιχνίδι ήταν μια κεφαλιά του Μαραγκού, μετά από εκτέλεση κόρνερ, στο 5’ και ένα άστοχο σουτ του Γιακουμάκη τρία λεπτά αργότερα. Στο 10ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Γιακουμάκης έκανε ένα συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε με δυσκολία. 

Οι παίκτες της Βέροιας ήταν αυτοί που πίεζαν περισσότερο, ανεβάζοντας τις γραμμές τους και προσπαθώντας να απειλήσουν κυρίως με βαθιές μπαλιές προς τον Γιακουμάκη και τον Πασά. Είναι χαρακτηριστικό πως στο μισάωρο οι τελικές ήταν 0-4. 

Σουτ του Οικονόμου στο 27’ και στο 29’ δεν βρήκαν στόχο, ενώ η πρώτη τελική του Λεβαδειακού ήταν στο 29ο λεπτό (οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη τέσσερις ως εκείνη την χρονική στιγμή) με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου μετά την προσπάθεια του Χάμοντ. 

Στο 38’ το σουτ του Μεχία έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ, στο 39’ μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος σε προσπάθεια του Μυτίδη και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Βέροια είχε την κατοχή της μπάλας και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει απειλητική για την εστία του Μάρκοβιτς. Στο 58ο λεπτό ο Πασάς έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 63’ ο Γαβριηλίδης έβγαλε την κεφαλιά-πάσα στον Μούργο, αλλά ο Μπαχανάκ πρόλαβε να κόψει. 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν, παίζοντας πια όλα για όλα, στο 77’ ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε στην κεφαλιά του Γαβριηλίδη, στο 83’ ο Πασάς έκανε μια προσπάθεια για σουτ, αλλά κόπηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς, ο Μούργος δεν βρήκε στόχο στο 86ο λεπτό και το 0-0 φαινόταν πως δεν θα άλλαζε ως την λήξη της αναμέτρησης. 

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαρμπόσα «σφράγισε» την άνοδο του Λεβαδειακού με κοντινό πλασέ μετά το γύρισμα του Συμελίδη «γράφοντας» το 1-0. Ακολούθησαν, πάντως, σκηνές απείρου κάλλους (ή αν προτιμάτε απλά συνηθισμένες για το ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο) με οπαδούς των γηπεδούχων να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και έναν εξ αυτών να χτυπάει τον Πεταυράκη, ο οποίος αποχώρησε με φορείο και αφού του τοποθετήθηκε κολάρο! 

Έτσι, με δυο νίκες η ομάδα της Λιβαδειάς επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ οι παίκτες της Βεροιας θα ανασυνταχθούν για να αντιμετωπίσουν τη Λαμία που τους... περιμένει. 

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος, Μπαχανάκ, Βήχος (63’ Παναγιώτου), Νίλι (63’ Συμελίδης), Μεχία, Χάμοντ (79’ Λιάγκας), Πολέττο, Μουτίνιο (57’ Βρακάς), Μυτίδης (57’ Μπαρμπόσα).

Βέροια (Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας (25΄Δημόπουλος), Μαραγκός, Οικονόμου (75’ Κάτσε), Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά (69’ Πόζογλου), Πασάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News