Super League 1: «Σφράγισε» την έξοδο του στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός!

Αθλητισμός
Super League 1: «Σφράγισε» την έξοδο του στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε με 4-0 τον ΠΑΣ...

Επιστροφή στην Ευρώπη μετά το 2017 για τον  Παναθηναϊκό καθώς κέρδισε με 4-0 τον ΠΑΣ . 

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να αμύνεται πίσω από τη μπάλα με διπλή ζώνη και 4-4-2, γεγονός που δυσκόλεψε στα πρώτα 15 λεπτά την παραγωγή υποσχόμενων ευκαιριών από το τριφύλλι. 

Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε από στατική φάση, στο 18’, με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί κόρνερ τον Σένκεφελντ να πιάνει την κεφαλιά και τον Λώλη να σώζει προς της γραμμής και του Παλάσιος. 

Από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησε πολιορκία και σωρεία ευκαιριών του Παναθηναϊκού που εκτός των άλλων είχε να αντιμετωπίσει κι έναν εντυπωσιακό Λοντίγκιν. 

Η κεφαλιά του Παλάσιος στο 20’ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών έδωσε την εστία του με διπλή απόκρουση στο 27’ στο τακουνάκι του Βιγιαφάνιες και το σουτ του Βέλεθ που ακολούθησε, και παραχώρησε κόρνερ με εντυπωσιακή εκτίναξη στην κεφαλιά του Βέλεθ στο 28’. 

Στο 33’ ο Γκατσίνοβιτς πλάσαρε άουτ μετά από εξαιρετική συρτή σέντρα του Χουάνκαρ, αλλά στο 38’ ο γόρδιος δεσμός λύθηκε με το γκολ να προκύπτει από μία εξαιρετική συνεργασία των πράσινων. 

Ο Μπρινιόλι άδειασε με περίσσια ψυχραιμία δύο αντιπάλους, όταν ο ΠΑΣ αποφάσισε να πιέσει ψηλά και έδωσε στον Πέρεθ. Αυτός τροφοδότησε τον Αϊτόρ που έσπασε τη μπάλα στα αριστερά στον Χουάνκαρ, ο οποίος έβγαλε ιδανική χαμηλή σέντρα. 

Ο Αϊτόρ δεν βρήκε τη μπάλα στο βηματισμό του, αλλά ο επερχόμενος Βιγιαφάνιες με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ, μέσα σε αποθέωση (1-0). 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ζήλο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκατσίνοβιτς να κλέβει από τον Κάργα αλλά να σουτάρει άτσαλα πάνω από το δοκάρι (47’) , τον Μακέντα να μην βρίσκει τη μπάλα σε κεφαλιά ψαράκι (49’) και το σουτ του Βέλεθ από το πέναλτι να κοντράρει και να περνάει κόρνερ (62’). 

Ο Αϊτόρ στο 64’ έβγαλε τετ α τετ τον Μακέντα που έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να τελειώσει τη φάση και στο 68’, ξανά ο Αϊτόρ, βρήκε τον Καρλίτος αυτός γύρισε στον Μαουρίσιο που με δεξί σουτ διαμόρφωσε το 2-0. 

Τρία λεπτά αργότερα (71’) ο Κουρμπέλης έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Καρλίτοςπου ρόλαρε το κορμί του και έκανε το 3-0 μέσα σε πανδαιμόνιο. 

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Χουάνκαρ διαμορφώνοντας με διαγώνιο σουτ στο 87’ το 4-0. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ (75’ Σάρλια), Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (57’ Μαουρίσιο), Πέρεθ, Παλάσιος (75’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (57’ Καρλίτος), Αϊτόρ, Μακέντα (66’ Κουρμπέλης). 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς / 4-4-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Σνάιντερ, Στάνκο, Ντομίνγκεθ (46’ Σιόντης), Λιάσος, Λώλης (60’ Μπρένερ), Κύρκος (60’ Κόντε).  

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News