H θέση κ. Ασσαργιωτάκη και η απάντηση της «Νέας Κρήτης»

Αθλητισμός
H θέση κ. Ασσαργιωτάκη και η απάντηση της «Νέας Κρήτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O πρόεδρος του Πόρου και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Γιάννης Ασσαργιωτάκης μέσω δελτίου Τύπου απάντησε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και την ιστοσελίδα «neakriti.gr», όσον αφορά τις αποκαλύψεις σχετικά με το ποσό των 15.000 ευρώ που έλαβε ως έκτακτη επιχορήγηση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Το δελτίο Τύπου του κ. Ασσαργιωτάκη αναφέρει τα εξής: 

«Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν λάβει χώρα στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα "www.neakriti.gr" επιχειρείται ψευδώς να δοθεί μια πολιτική χροιά στην υποψηφιότητά μου, υπονοώντας ότι με Δημόσιο χρήμα επιδοτείται η προεκλογική μου εκστρατεία.

Γι’ αυτό δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω λάβει αλλά ούτε και προτίθεμαι να λάβω το παραμικρό προκειμένου να στηριχθεί η υποψηφιότητά μου.

Πράγματι, ζητήσαμε επιχορήγηση 15.000€ για τη διοργάνωση καμπ Ακαδημιών ποδοσφαίρου για ηλικίες 8-14 ετών στο Ικάριο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού από τη Γ.Γ.Α. και το Υφυπουργείο Αθλητισμού. 

Το καμπ έγινε με την καθοδήγηση του βετεράνου άσσου Βασίλη Χατζηπαναγή και στέφθηκε με επιτυχία.

Μια τέτοια εκδήλωση ουδέποτε έχει αντιμετωπιστεί με τέτοια απαξία. Ουδέποτε μια επιχορήγηση για τέτοιου είδους εκδηλώσεις από άλλους συλλόγους δεν χαρακτηρίστηκε ως σκάνδαλο, όπως αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, αν και τα επιχορηγούμενα ποσά είναι πάντα μεγαλύτερα ανά περίπτωση και σε ετήσια βάση δεκάδες ανά την Ελλάδα.

Όλως τυχαίως επιλέχθηκε να δημοσιευτεί η «είδηση» την ημέρα της συνέντευξης Τύπου που είχα προαναγγείλει για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου ως Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου.

Ουδέποτε απαξίωσα τους αθλητές του Έπους του 2004 και δεν θα μπορούσα άλλωστε καθώς είχα δώσει το παρών στην εκδήλωση αλλά και αναγνωρίζω και τιμώ τη μέγιστη αυτή διάκριση όπως και σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος. Ο σχολιασμός μου αφορούσε τη διαχείριση των οικονομικών της Ένωσης και τίποτε περισσότερο ενώ είναι απόλυτα αναληθής και παραπλανητικός ο τίτλος που αφορά τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας γιατί ουδέποτε ειπώθηκε ή εννοήθηκε κάτι τέτοιο στις δηλώσεις μου.

Είναι επόμενο λοιπόν να απαιτώ την άμεση αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου με επανορθωτικό δημοσίευμα ανάλογης προβολής, άλλως για όσα ψευδή και συκοφαντικά προς το πρόσωπό μου περιλαμβάνονται στα ανωτέρα δημοσιεύματα του εντύπου "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" καθώς και της ηλεκτρονικής σελίδας "www.neakriti.gr", θα κρίνω και θα αποφασίσω τον τρόπο που θα προστατέψω το όνομα και τα συμφέροντά μου, ενώ η όποια αποζημίωση που ενδεχομένως λάβω θα διατεθεί σε λογαριασμό της Ένωσης για την στήριξη των Σωματείων-μελών της.

Με τιμή, Ασσαργιωτάκης Ιωάννης»

Η απάντηση της «Νέας Κρήτης»

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της «Νέας Κρήτης» ρεπορτάζ με τίτλο «Κυνική παρέμβαση Αυγενάκη στις εκλογές της ΕΠΣΗ» σχετικά με τις παρεμβάσεις αλλά και την  ειδική επιχορήγηση που δόθηκε στο σωματείο του Πόρου τον Δεκέμβριο του 2021, μαζί με μια σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Αυγενάκη. Την ίδια ημέρα περί τις 12 το μεσημέρι, ο κ. Ασσαργιωτάκης σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΕΠΣΗ, παραδέχτηκε την έκτακτη επιχορήγηση, διευκρινίζοντας ότι ποσό ήταν τελικά ένα των 15.000 ευρώ και διατέθηκε για καμπ ακαδημιών του Πόρου με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Βασίλη Χατζηπαναγή. Η ίδια ακριβώς παραδοχή έγινε την ίδια στιγμή μέσω δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του κ. Αυγενάκη. 

Στις 13:15 κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του κ. Ασσαργιωτάκη , αναρτήθηκε στο site «www.neakriti.gr» σχετικό ρεπορτάζ με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον κ. Ασσαργιωτάκη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού στο δελτίο τύπου του, για την ειδική επιχορήγηση. Την ώρα  ακριβώς της συνέντευξης εμείς παραθέσαμε στο site ως οφείλαμε,  την απάντηση και όλες τις διευκρινήσεις του κ. Ασσαργιωτάκη. Τα βασικά στοιχεία του ίδιου ρεπορτάζ δημοσιεύτηκαν (πέραν του site)  και στην έντυπη έκδοση της «Νέας Κρήτης» στο φύλλο της επόμενης ημέρας, Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Οι αναφορές του κ. Ασσαργιωτάκη στο δημοσίευμα μας είναι και λανθασμένες, αφού καμία αναφορά στην ειδική αυτή  επιχορήγηση δεν έχει από εμάς τον χαρακτηρισμό  «σκάνδαλο» , όπως αναφέρει στη παραπάνω ανακοίνωση του, αλλά προφανώς και αναφέρεται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι τα περισσότερα άλλα σωματεία , ίδια ή  άλλης κατηγορίας, δεν έχουν λάβει ανάλογη ειδική επιχορήγηση και μάλιστα μήνες μετά την πραγματοποίηση εκδήλωσης.

 

https://www.neakriti.gr/article/kriti/1659233/deiukriniseis-apo-assargiotaki-gia-tin-hrimatodotisi-kai-anakoinosi-upopsifiotitas-gia-tin-igesia-tis-epsi/

Παράλληλα, σε άλλο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, έγινε αναφορά στον απαξιωτικό τρόπο που αναφέρθηκε στην έλευση των Θοδωρή Ζαγοράκη και Γιώργου Καραγκούνη στο Ηράκλειο για να τιμήσουν με την παρουσία τους το Final Four της ΕΠΣΗ, με την αιτιολογία ότι δημιούργησαν έξοδα στην ΕΠΣΗ και στέρησαν έσοδα από τα σωματεία. Για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ο κ. Ασσαργιωτάκης αναφέρει στο σημερινό δελτίο Τύπου ότι «ουδέποτε απαξίωσε τους αθλητές του έπους του 2004».

Είναι ξεκάθαρο ότι από την πρώτη στιγμή και μάλιστα ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου, εκφράστηκαν οι θέσεις και οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον κ. Ασσαργιωτάκη.

Aσφαλώς και σεβόμαστε το πρόσωπο του κ. Ασσαργιωτάκη σαν παράγοντα, σαν επιχειρηματία και ουδεμία πρόθεση υποτίμησης έχουμε για το πρόσωπο του. Όμως από την στιγμή που παρεμβαίνουν οι πολιτικοί σε εσωτερικές διαδικασίες του ποδοσφαίρου, στις οποίες συμμετέχει και ο κ.  πρόεδρος, οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε και αυτό κάνουμε και θα κάνουμε. Το ποδόσφαιρο το δημοφιλέστερο των αθλημάτων, υπάγεται σε πολλαπλάσιους κανόνες δημοσιότητας και ενδιαφέροντος (όπως οι πολιτικοί) και κρίσεις και συσχετισμοί σε ενέργειες ειδικά για Πολιτικούς που θέλουν να παρεμβαίνουν, είναι αυτονόητοι. Αυτός είναι άλλωστε και ο αυτονόητος ρόλος ύπαρξης του τύπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News