Χωρίς πιστοποιητικά και test όλα τα γήπεδα και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός!

Αθλητισμός
Χωρίς πιστοποιητικά και test όλα τα γήπεδα και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δόθηκαν στις Ομοσπονδίες οι διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση

Αλλάζει το πλαίσιο στον αθλητισμό σχετικά με τον COVID-19, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που δόθηκαν από την ΓΓΑ και ισχύουν από 1 Μαΐου.

Στα γήπεδα επιτρέπεται πλέον η παρουσία θεατών στο 100% χωρίς πιστοποιητικά και rapid test ενώ το ίδιο ισχύει και για όλους του αθλητές στους αγώνες των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Διευκρινίζεται επίσης ότι μόνο οι επαγγελματίες αθλητές και προπονητές που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα πρέπει να διενεργούν ένα τεστ την εβδομάδα. Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Η χρήση των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και η διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων γίνεται ως ακολούθως:

1) Λειτουργία οργανωμένων ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση ελεύθερη ή οργανωμένη και για αγώνες, από αθλούμενους (όσοι δηλαδή δεν διαθέτουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας από ομοσπονδία) πολίτες και αθλητές, σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομοσπονδίες.

Οι επαγγελματίες αθλητές και οι προπονητές σωματείων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ, υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για covid19 μία (1) φορά την εβδομάδα (rapid test ή PCR test) καθώς οι περιπτώσεις τους στις διατάξεις που εφαρμόζονται για τον προληπτικό έλεγχο εργαζομένων.

2) Εκτός σταδίου διοργανώσεις: Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων και χωρίς να υφίστανται περιορισμοί στα πλαίσια της πανδημίας.

3) Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες και προπονήσεις, ατομικών και ομαδικών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλημάτων, στις εξέδρες σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα 100% της χωρητικότητας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια παραμονής στις κλειστές εγκαταστάσεις.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους. Σύσταση για χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Τα αποδυτήρια θα είναι ανοικτά και θα λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες δημόσιας υγείας.

Η διαδικασία των ελέγχων και η διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό θα γίνεται με βάση τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Γ.Γ.Α. που θα εκδοθούν άμεσα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News