Νίκη 3αδας για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη με 1-0

Αθλητισμός
Νίκη 3αδας για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη με 1-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γκολ του Σένκεφελντ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο κομβικό ματς με τον Άρη για την 6η αγωνιστική των play off, με φόντο τα ευρωπαϊκά… εισιτήρια.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 χάρη στο τέρμα του Σένκεφελντ που έκρινε την αναμέτρηση, ενώ οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν με 10 παίκτες από το τέλος του πρώτου μέρους λόγω της αποβολής του Καμαρά (δύο κίτρινες μέσα σε τέσσερα λεπτά).

Ο Άρης θέλησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό με το στήσιμό του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και με το δυνατό του ξεκίνημα. Πάντως, η τελική του Γκάμα στο 2’, η οποία ήταν με καλές προϋποθέσεις, δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι. Στο 6’ είχε την πρώτη του τελική ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκλεψε την μπάλα με τον Βιγιαφάνιες, με τον Αργεντινό να ελίσσεται μέσα στην περιοχή, αλλά κλείστηκε και ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα.

Από το πρώτο τέταρτο και μετά άρχισε να ανεβάζει στροφές και να βρίσκει ρυθμό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Άρης επιδίωκε να παίζει με υπομονή και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε σε εκείνο το σημείο. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, αυτή έφτασε στον Παλάσιος στο 15’, αλλά το σουτ από πλάγια θέση ήταν κάκιστο. Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο ανέβαζε την πίεση του ο Παναθηναϊκός και στο 20’ άγγιξε το 1-0, με τον Γκατσίνοβιτς να σερβίρει στον Παλάσιος, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με εξ επαφής σουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού συνδυάστηκε με γκολ. Ο Αϊτόρ γέμισε μέσω φάουλ και ο Σένκεφελντ νίκησε τον Κουέστα με ωραία κεφαλιά δίχως να βλέπει εστία. Οι αναγκαστικές αλλαγές Γκατσίνοβιτς (στη θέση του ο Αλεξανδρόπουλος) και Σάσα (μπήκε ο Ιτούρμπε), διαφοροποίησαν τα πλάνα των προπονητών. Αυτό που χάλασε εντελώς τα σχέδια του Μπούργος ήταν η αποβολή του εκνευρισμένου Καμαρά, ο οποίος δέχθηκε δύο κίτρινες σε ένα τετράλεπτο (43’, 45’).

Πολύ καλά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο β’ μέρος και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 50’, με τον Ιωαννίδη να κλέβει την μπάλα και το Μπράμπετς να «σβήνει» το λάθος του, μπλοκάροντας τον Αϊτόρ, που θέλησε να σκοράρει από κοντά. Ο Άρης βρήκε τα αποθέματα δυνάμεων και τον τρόπο να «χτυπήσει» το παιχνίδι. Ποντάροντας πολλά στην κόντρα επίθεση. Ώστε να εκμεταλλευτεί τα κενά, τα οποία άφηνε ο Παναθηναϊκός με την πίεση ψηλά που ασκούσε. Στο χαμηλό σουτ του Μαντσίνι στο 56’ ο Μπρινιόλι είπε «όχι» και έμεινε το 1-0.

Το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό και σε αυτό συνέβαλε αρκετά ο Άρης, ο οποίος δεν προσπάθησε να παίξει φουλ κλεφτοπόλεμο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο 59’ φάση με τον Αϊτόρ, ο οποίος πάτησε περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα στον Κουέστα που απομάκρυνε. Στο επόμενο λεπτό υπήρξαν φωνές από τον Άρη για πέναλτι έπειτα από προσπάθεια του Μαντσίνι που βρήκε στο χέρι του Βέλεθ, αλλά ο Ισπανός το είχε κολλητό. Το γεμάτο σουτ του Παλάσιος στο 69’ θα μπορούσε να δώσει το 2-0 στον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (29’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (84’ Σούντγκρεν), Σάσα (31’ Ιτούρμπε), Ντουκουρέ (61’ Εντιαγέ), Ματίγια, Γκάμα (61’ Πάλμα), Μανσίνι (84’ Μ. Γκαρσία), Καμαρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News