Super League 2: Ηρόδοτος από «ατσάλι» υπέταξε τον Αστέρα Βλαχιώτη και έσωσε την χρονιά!

Αθλητισμός
Super League 2: Ηρόδοτος από «ατσάλι» υπέταξε τον Αστέρα Βλαχιώτη και έσωσε την χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε με 2-1 και θα είναι και του χρόνου στην κατηγορία..

Παλικάρι ο Ηρόδοτος κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-1  κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη και να παραμείνει στην κατηγορία. 

Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα μπήκαν πολύ δυνατά και από νωρίς έδειξαν τις… άγριες διαθέσεις τους. Στο 9’ οι «κυανόλευκοι» προειδοποίησαν με τον Ποζατζίδη και τέσσερα λεπτά αργότερα προηγήθηκαν. Ο Μπαρμπόζα με καταπληκτική ατομική ενέργεια και άπιαστο σουτ «έγραψε» το 1-0. Στο 14’, μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια φάση για ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Χαλκιαδάκης «έσκαψε» τον Ιωαννίδη, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ποζατζίδης δε σημάδεψε σωστά. Μετά το 15’ ο ρυθμός του ματς έπεσε και οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, αν και δεν είχαν ευκαιρίες.

Στο 33’, βέβαια, απείλησαν με τον Αναστασόπουλο ν’ αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 44’ ισοφάρισαν. Ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και ο Μπούτνικ ισοφάρισε. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για φάουλ στον Κρόστα, όμως ο διαιτητής κ. Ματσούκας είπε «παίζετε».

Στην επανάληψη ο Ηρόδοτος προσπάθησε να κυριαρχήσει και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα και είχε μια σπουδαία φάση με τον Μακρυδάκη στο 50’. Στο 53’ η ομάδα της Ν. Αλικαρνασσού ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο στον Ιωαννίδη, που φάνηκε να είναι, αλλά ο ρέφερι είχε ξανά αντίθεση άποψη.

Στο 67’, βέβαια, ο Ηρόδοτος κέρδισε πέναλτι για χέρι του Λάμτσε και ο Χαλκιαδάκης ήταν ψύχραιμος από την… άσπρη βούλα και «έγραψε» το 2-1. Οι ισορροπίες ήταν… λεπτές, με τους ηττημένους να ψάχνουν την ισοφάριση. Ο Καπέλ λίγο έλειψε να σκοράρει στο 84’, όμως οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 91’ με τον Φλένσμποργκ. Το σκορ δεν άλλαξε και ο Ηρόδοτος σώθηκε!

Ηρόδοτος: Κρόστα, Γκόμεζ, Μακρυδάκης, Ασίγμπα, Κυριακίδης, Κίσσας (77’ Αργκιλέσι), Μπαρμπόζα, Βρεττός, Ποζατζίδης, Χαλκιαδάκης, Αποστολίδης (65’ Καπέλ).

Αστέρας Βλαχιώτη: Ιωαννίδης, Κρακόβ, Πεχλιβανόπουλος, Λάμτσε, Φουρλάνος, Λεωνιδόπουλος, Αναστασόπουλος, Μαϊσυράτζε, Μπούντνικ (76’ Φλένσμποργκ), Μπάτροβιτς, Παπουλής (71’ Φερέιρα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News