Λουίζ Φελίπε: Το δεύτερο βήμα στο… στοίχημα με τον «κανονιέρη» του ΟΦΗ!

Αθλητισμός
Λουίζ Φελίπε: Το δεύτερο βήμα στο… στοίχημα με τον «κανονιέρη» του ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ατζέντα του σχεδιασμού ξεκινάει με αυτόν στον ΟΦΗ

Κάτι λιγότερο από τρεις μήνες χρειάστηκε ο Λουίζ Φελίπε για να γίνει “σημείο αναφοράς” στην επίθεση του ΟΦΗ.

Αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για τον Βραζιλιάνο φορ για να γίνει πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ηρακλείου, μετρώντας ως τώρα 7 γκολ σε 10 αγώνες με τα “ασπρόμαυρα”.

Ένας πραγματικός... killer στη “γραμμή πυρός” των Κρητικών, που έχει βάλει στην... πρίζα τη διοίκηση σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση, όμως πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν μιλάμε για τον επιθετικό που έχει σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια (κανονική διάρκεια και play out) και μέσα σε ένα τρίμηνο κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ.

Η απόκτηση του 28χρονου στράικερ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου έφερε ένα “διπλό στοίχημα” στο προσκήνιο.

Το πρώτο μέρος ήταν η αγωνιστική παρουσία του Λουίζ Φελίπε. Το βιογραφικό του και οι εντυπωσιακές επιδόσεις με τη Σπόρτινγκ δεν άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης, όμως το... ερωτηματικό είχε να κάνει με το “φτωχό” πέρασμα σε επίπεδο σκοραρίσματος από τη Σάντα Κλάρα.

Σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον και προερχόμενος από την επέμβαση χιαστού, ο Λατινοαμερικάνος επιθετικός δεν έκανε εκεί το... come back, όμως ο ερχομός στον ΟΦΗ έμοιαζε η ιδανική εξέλιξη και για τις δύο πλευρές. Έτσι, το ένα μέρος του... στοιχήματος έχει ήδη κερδηθεί. Ο στράικερ των “ασπρόμαυρων” είναι ξανά σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχει βρει τον εαυτό του και βρίσκεται σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που τον βοήθησε σε όλα τα παραπάνω.

Η στατιστική τα λέει όλα, όμως υπάρχει και η αγωνιστική εικόνα που επίσης λέει πολλά. Ο Φελίπε έχει “δέσει” με το σύνολο και, πέρα από τα γκολ που πετυχαίνει, κάνει όλο το “πακέτο” της δουλειάς ενός κλασικού δυνατού φορ, που έχει ανάγκη κάθε ομάδα.

Φτάνοντας λοιπόν στο δεύτερο μέρος του... στοιχήματος, ερχόμαστε μπροστά στην πρόκληση της παραμονής του παίκτη στο έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ και για την επόμενη σεζόν.

Ο μονοετής δανεισμός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας χωρίς ρήτρα μεταγραφής (και να υπήρχε βέβαια θα ήταν πολύ υψηλή) βάζει τη διοίκηση των “ασπρόμαυρων” σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους Πορτογάλους. Οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται συζητήσεις για κάθε πιθανή “φόρμουλα” συνεργασίας, με νέο δανεισμό ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια να “χτιστεί” η επιθετική λειτουργία της νέας χρονιάς πάνω στον Βραζιλιάνο, όμως είναι σαφές ότι πρόκειται για μια υπόθεση που δεν είναι εύκολη. Σε κάθε περίπτωση, η “μάχη” θα δοθεί μέχρι τέλους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News