Super League 1: «Κλείδωσε» την παραμονή του ο Ιωνικός!

Αθλητισμός
Super League 1: «Κλείδωσε» την παραμονή του ο Ιωνικός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε με 0-1 της Λαμίας η οποία μπαίνει σε μπελάδες...

Με γκολ του Μάντζη (31΄) η ομάδα της Νίκαιας έφυγε με το «διπλό» (0-1) απ΄το «Αθανάσιος Διάκος» για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ κι εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στη Super League – Νέα οδυνηρή απώλεια βαθμών για τους Φθιώτες που νιώθουν την καυτή ανάσα του (ουραγού) Απόλλωνα Σμύρνης.

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού για τη Λαμία που «καιγόταν» για τη νίκη, με τους Φθιώτες να βρίσκονται πριν τη σέντρα του ματς μόλις στο +1 από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στο κυνήγι της παραμονής στη Super League.  

Στην αντίπερα όχθη, ο Ιωνικός μπήκε πολύ πιο άνετος βαθμολογικά στο ματς και του αρκούσε (και) η ισοπαλία για να «κλειδώσει» και μαθηματικά την σωτηρία του.  

Οι δυνατές μονομαχίες είχαν την τιμητική τους με το «καλησπέρα», με τους γηπεδούχους να αναζητούν τρόπο να πατήσουν στην περιοχή του αντιπάλου και τους Νικαιώτες να επιδιώκουν περισσότερο να παίξουν (και να κάνουν τη ζημιά) στην κόντρα.

Η μονοτονία της μικρής (ανούσιας) υπεροχής της Λαμίας «έσπασε» στο 31΄. Ο Ιωνικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και άνοιξε το σκορ, όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Λένις, ο Μάντζης ξεμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σαράνοφ (0-1).

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους στο 35΄.

Μετά από σουτ του Άοσμαν έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο, άλλαξε πορεία και πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Φθιωτών.

Το γκολ του Ιωνικού αποδιοργάνωσε και έκοψε τα πόδια των παικτών της Λαμίας με αποτέλεσμα να μην βγάζουν την ίδια ένταση και πάθος στο χορτάρι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά στο ματς με την έναρξη του β΄ημιχρόνου. Στο 49΄ο Μπεχαράνο με προβολή μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 56΄φαλτσαριστό σουτ του Τζανδάρη έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Ιωνικός «απάντησε» στις χαμένες ευκαιρίες με σουτ του Κιάκου μέσα από την περιοχή που απέκρουσε σωτήρια με το πόδι ο Σαράνοφ στο 61΄.  

Στο 66΄κεφαλιά του Τουράμ ο Σαράνοφ απέκρουσε με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Λένις να σκοράρει ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Λαμία τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά στην προσπάθειά της να φτάσει στην ισοφάριση κι είχε ένα καλό σουτ με τον Προβυδάκη (79΄) που έφυγε άουτ κι ένα πλασέ του Ελευθεριάδη που έδιωξε σωτήρια ο Τσιγκρίνσκι λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στο 93΄. 

Με τους τρεις βαθμούς που έριξε στο σακούλι της η ομάδα της Νίκαιας έφτασε τους 36, «σκαρφάλωσε» στην 9η θέση και...καθάρισε και μαθηματικά με την υπόθεση της παραμονής στη Super League.

Στην αντίπερα όχθη, η Λαμία έμεινε στους 21 βαθμούς κι είναι μπροστά μόλις ένα βαθμό από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης (20 βαθμοί) τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε των πλέι άουτ.  

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κουτσιαύτη. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βαλεριάνο, Μπεχαράνο, Μύγα, Σάντσες, Τζανδάρη, Άοσμαν.

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν (75΄Προβυδάκης), Βύντρα (46΄Τιρόνε), Τζανετόπουλος, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (64΄Ελευθεριάδης), Τζανδάρης, Νούνιες, Καραμάνος (59΄Βέλλιος), Μανούσος (75΄Μπανγκουρά).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (61΄Κιάκος), Άοσμαν, Λένις (86΄Γκοτσούλιας), Μάντζης (60΄Τουράμ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News