Ζοάο Ενρίκες στο neakriti.gr: «Ο Λουίς Φελίπε είναι επιθετικός κλάσης»

Ποδόσφαιρο
Ζοάο Ενρίκες στο neakriti.gr: «Ο Λουίς Φελίπε είναι επιθετικός κλάσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πορτογάλος προπονητής συνεργάστηκε με τον Βραζιλιάνο στην Πάσος Φερέιρα

Ο Λουίς Φελίπε αναμένεται στο Ηράκλειο για να φορέσει τα “ασπρόμαυρα” του ΟΦΗ, έχοντας μια σπουδαία διαδρομή στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Από την ιβηρική χώρα, όλοι κάνουν λόγο για ένα πολύ ποιοτικό επιθετικό, που, αν δεν είχε τον τραυματισμό χιαστού το 2020, θα ήταν ακόμη πρώτο... βιολί στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον Ζοάο Ενρίκες, τον οποίο ο Βραζιλιάνος φορ είχε προπονητή στην Πάσος Φερέιρα, όπου σε επίπεδο γκολ ήταν η πιο παραγωγική περίοδός του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για ένα στράικερ κλάσης, ενώ εξήγησε γιατί δεν... έπιασε στη Σάντα Κλάρα, στην οποία έχει και ο ίδιος δουλέψει για μια διετία.

Έχοντας θητεύσει στους πάγκους των Λεϊσόες, Πάσος Φερέιρα, Σάντα Κλάρα, Γκιμαράες και Μορεϊρένσε, ο Ενρίκες έχει δουλέψει με πολλούς παίκτες που έκαναν το βήμα παραπάνω.

Στην αρχική του τοποθέτηση υπογράμμισε για το ποδοσφαιρικό προφίλ του Λουίς Φελίπε: «Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με ξεκάθαρες ικανότητες για τη θέση που αγωνίζεται. Διακρίνεται για την ποιότητα που διαθέτει στην εκτέλεση μέσα από την περιοχή. Χειρίζεται πολύ καλά και τα δύο πόδια, ενώ σκοράρει αρκετά και με το κεφάλι. Δεν είναι πολύ γρήγορος, όμως διαθέτει καλή τεχνική και η καλή υποδοχή της μπάλας τον κάνει πολύ δυνατό στο παιχνίδι με πλάτη στην εστία».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η «εμπιστοσύνη» είναι η λέξη- “κλειδί” για τον 28χρονο στράικερ: «Όταν συνεργαστήκαμε στην Πάσος Φερέιρα, είχαμε κάνει αρκετές συζητήσεις. Είναι ένας παίκτης που θέλει να έχει κίνητρο και να νιώθει ότι τον εμπιστεύονται. Γνωρίζω ότι τον ενδιαφέρει να δημιουργεί κίνητρο το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, που γίνεται και αυτός μέρος του. Θεωρώ ότι μέσα από τα παιχνίδια θα βρει τον ρυθμό του και θα σκοράρει. Αναμφισβήτητα είναι ένας πολύ ποιοτικός επιθετικός και εκτιμώ ότι θα βοηθήσει σημαντικά τον ΟΦΗ».

«Δύσκολη προσαρμογή»

Ο Ζοάο Ενρίκες εξήγησε γιατί ο Λουίς Φελίπε κινήθηκε σε... ρηχά νερά στο εξάμηνο στη Σάντα Κλάρα, όπου η προσαρμογή είναι για όλους πολύ δύσκολη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Σάντα Κλάρα είναι μια ομάδα που εδρεύει σε μια πολύ δύσκολη περιοχή σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες. Δούλεψα σ’ αυτή την ομάδα για δύο χρόνια και το γνωρίζω από πρώτο... χέρι. Βρέχει συνεχώς, έχει δυνατό αέρα και τα γήπεδα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Για έναν ποδοσφαιριστή με τεχνικές αρετές, όπως είναι ο Λουίς Φελίπε, είναι δύσκολο να προσαρμοστεί και να αποδώσει σε τέτοιες συνθήκες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2020 είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Τον έχει ξεπεράσει πλήρως, όμως όταν πρέπει να προπονηθείς καθημερινά ή να παίξεις σε ένα αγωνιστικό χώρο που είναι “βαρύς” από τη βροχή, είναι νομίζω λογικό να φοβάσαι. Θεωρώ ότι είναι ένας βασικός λόγος που επηρέασε τις επιδόσεις του στη Σάντα Κλάρα».

Κλείνοντας, ο 49χρονος προπονητής ευχήθηκε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος στην κοινή τους θητεία στην Πάσος Φερέιρα πέτυχε 5 γκολ σε 15 συμμετοχές: «Θέλω να ευχηθώ στον Λουίς να έχει καλή πορεία στον ΟΦΗ. Να απολαύσει αυτή την ευκαιρία και, αν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι θα έχει εξέλιξη. Είναι 28 χρονών και έχει ακόμη πορεία στο ποδόσφαιρο, οπότε αν απολαύσει κάθε στιγμή θα βρει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται και θα κάνει σπουδαία πράγματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News