Super League 1: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

Αθλητισμός
Super League 1: Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε με 2-0 τα ΠΑΣ Γιάννινα

Επιστροφή στις νίκες και στο +9 και +10 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη για την 19η αγωνιστική και πανηγύρισαν έτσι την πρώτη τους νίκη μέσα στο 2022, μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Έμειναν παράλληλα αήττητοι για 23 ματς πρωταθλήματος και 27 εντός έδρας. Αντίθετος δρόμος για τους Γιαννιώτες των πολλών προβλημάτων, με την πρώτη δική τους ήττα μετά από τρία θετικά αποτελέσματα μέσα στη νέα χρονιά. Τα δύο γκολ πέτυχαν οι Μασούρας στο 4ο λεπτό μετά από λάθος του Σάλιακα και Τικίνιο στο 88' με κοντινή κεφαλιά, ενώ οι πρωταθλητές έχασαν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Καλή απόδοση συνολικά από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, μετά από καιρό, που κατά διαστήματα θύμισε τον καλό της εαυτό.

Ως προς την εικόνα του ματς, από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός έβαλε τον ΠΑΣ στην περιοχή του όντας πολύ πιεστικός, με συνέπεια το παιχνίδι να παίζεται σταθερά -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- στο μισό γήπεδο. Όλα έγιναν πολύ πιο απλά από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» αξιοποίησαν πολύ νωρίς την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, εκμεταλλευόμενοι ένα από τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων. Ήταν η φάση του 4ου λεπτού όταν μετά από σέντρα του Αβραάμ και κοντρόλ του Ελ Αραμπί, ο Σάλιακας προσπάθησε να γυρίσει στον Σούλη χωρίς να έχει δει τον Μασούρα, με αποτέλεσμα αυτός να κάνει μια απλή κοντινή προβολή για το 1-0 των Πειραιωτών. Αυτό ήταν και το πρώτο τους γκολ μέσα στο 2022.

Μετά το γρήγορο γκολ, η κατοχή μπάλας που ούτως ή άλλως ήταν πολύ ψηλά, εκτοξεύθηκε κοντά στο 70% για την ομάδα του Μαρτίνς η οποία είχε στη συνέχεια τον απόλυτο έλεγχο, παρότι δεν βρήκε πάρα πολλές ευκαιρίες ως το τέλος του πρώτου μέρους. Και αν δεν είχε πολλές φάσεις, αυτή τη φορά σε αντίθεση με τα τελευταία 3 ματς, είχε φρεσκάδα και διάθεση, είχε πολλές κινήσεις στον χώρο και επιθετικές συνεργασίες, στοιχεία που έλειψαν το τελευταίο διάστημα. Ο ΠΑΣ αντίθετα, με τα πολλά προβλήματά του, είχε πάρα πολλά λάθη σε όλες τις γραμμές, επιθετικά ήταν πλήρως ακίνδυνος (σ.σ. έπαιξε με σέντερ φορ τον στόπερ Παντελάκη) και φυσικά δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός είχε μια μεγάλη φάση για το 2-0 στο 27' που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, έστω κι αν ο Μασούρας αστόχησε από κοντά, ενώ οι άλλες δύο του ευκαιρίες ήταν στο 35' και το 38'. Στην πρώτη ο Ανδρούτσος αστόχησε προ του Σούλη μετά από κάθετη του Ελ Αραμπί και στη δεύτερη ο Εμβιλά έκανε το ίδιο από το σημείο του πέναλτι μετά από νέο γύρισμα στου Μαροκινού φορ. Και στις δύο αυτές φάσεις ο Ολυμπιακός θύμισε τον καλό εαυτό του με πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας. Το 1-0 ήταν εν τέλει το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, ο Μεταξάς προσπάθησε να παρέμβει στο ματς, έκανε δύο αλλαγές, άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2, έβαλε την ομάδα του αρκετά μέτρα πιο μπροστά για να πιέσει, όμως επί της ουσίας δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στο ματς. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ματς με καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη και παράλληλα να διαχειρίζεται και τις δυνάμεις του για τα δύσκολα ματς που έρχονται σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 57ο λεπτό μάλιστα είχε και μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όμως ο Σάλιακας αυτή τη φορά έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μανωλά μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά. Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως το φινάλε, με τον ρυθμό να πέφτει σταδιακά, μετά και τις πολλές αλλαγές, αλλά και τον Ολυμπιακό να μένει σταθερά σε θέση επίθεσης. Οι περισσότερες προσπάθειές του πάντως έμειναν ανολοκλήρωτες, μέχρι και τη φάση του 88' όταν ο Τικίνιο διαμόρφωσε με κοντινή κεφαλιά το τελικό 2-0, μετά από σουτ του Ανδρούτσου.    

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς / 3-4-3): Τζολάκης, Μπα, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (70' Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρας (86' Λόπες), Βαλμπουενά (79' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (70' Τικίνιο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς / 4-2-3-1): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Οικονομόπουλος (60' Ρίζος), Σιόντης (46' Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Π. Τριάδης (60' Λώλης), Μπρένερ (80' Μίνα), Παντελάκης (46' Μέντες).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News