Νίκη για τον Παναθηναϊκό με 0-1 κόντρα στην Λαμία

Αθλητισμός
Νίκη για τον Παναθηναϊκό με 0-1 κόντρα στην Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάρη στο γκολ του Αϊτόρ στο 38', ο Παναθηναϊκός δραπέτευσε από τη Νίκαια νικώντας 1-0 τον αξιόμαχο Ιωνικό

Δραπέτευσε από τη Νίκαια ο Παναθηναϊκός με ήρωα Αϊτόρ! Οι «πράσινοι», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 1, επικράτησαν 1-0 επί του Ιωνικού χάρη στην γκολάρα του Ισπανού εξτρέμ στο 38'. Έτσι έφτασαν στο δεύτερο «διπλό» τους στο πρωτάθλημα, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση τους στην τετράδα.

Έβαλε δύσκολα στο «τριφύλλι» ο αξιόμαχος Ιωνικός, ο οποίος είχε περισσότερες τελικές αλλά και δοκάρι με τον Μύγα στο 48'. Εντέλει, ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την 5η σερί τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Στο -3 από την 3η ΑΕΚ (ματς λιγότερο) ο 4ος Παναθηναϊκός (30β.), ο οποίος βρίσκεται στο +3 από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα και στο +4 από τον 6ο ΟΦΗ (ματς περισσότερο). Παρέμεινε στη 12η θέση (14β.) ο Ιωνικός, ο οποίος είναι στο +4 και στο +5 από τους Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης, αντίστοιχα (δύο ματς περισσότερα αμφότεροι).

Στα πρώτα λεπτά του ματς τα κατάφερε και μάλιστα ήταν αυτός που απείλησε δύο φορές την εστία του Μπρινιόλι, μία στο 5’ σε σουτ του Ντάλσιο που πέρασε άουτ και άλλη μία σε κεφαλιά του Μύγα (16’) μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αοσμαν όπου η μπάλα «έγλυψε» το δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα. 

Στο ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε μόνο μία υποψία απειλής μετά από κλέψιμο του Βιτάλ και πάσα προς τον Καρλίτος στη μικρή περιοχή (11’) που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. 

Οσο περνούσε η ώρα το τριφύλλι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και κυκλοφορούσε με υπομονή τη μπάλα για να βρει ρήγματα αν και ο Ιωνικός είχε σωστές καλύψεις στην άμυνα χώρου που εφάρμοζε. 

Ολα αυτά μέχρι το 38’. Στο συγκεκριμένο σημείο, μία έξοχη μακρινή μεταβίβαση του Πέρεθ πίσω από τη μεσαία γραμμή προς τον Καρλίτος, στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, έδωσε τη δυνατότητα στον Ισπανό να τροφοδοτήσει τον Βιτάλ, ο οποίος ελίχθηκε στο ύψος της περιοχής και έδωσε τη μπάλα στον Βιγιαφάνιες. 

Ο Αργεντινός έφτασε μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής, έβγαλε έξοχη σέντρα στο απέναντι δοκάρι και ο Αϊτόρ με εντυπωσιακό βολ πλανέ την έστειλε στον ουρανό των διχτυών του Ιωνικού ανοίγοντας το σκορ (0-1). 

Ο Ιωνικός μπήκε πολύ δυνατά και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και στο 48’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, καθώς το σουτ του Αοσμαν κόντραρε στον Χουάνκαρ, βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. 

 

Ο Παναθηναϊκός πολύ γρήγορα επανέκτησε τον έλεγχο και απείλησε για το 2-0 στο 54’, όταν βγήκε στο τρανζίσιον μετά από ωραία κάθετη πάσα του Καρλίτος προς τον Βιτάλ, όμως ο Μύγας έκοψε σωτήρια τον Βραζιλιάνο πριν βγει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού. 

Καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία εκτός από ένα μακρινό σουτ του Κάνιας που πέρασε άουτ (73’) μέχρι το φινάλε. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός / 5-3-2): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας (82’ Ματσούκας), Ντάλσιο (81’ Μάναλης), Άοσμαν, Λένις (67’ Κιάκος), Τουράμ (66’ Μάντζης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (88’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Καρλίτος (66’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (66’ Παλάσιος).  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News