Έκανε την έκπληξη ο Παναιτωλικός, 2-1 τον Ολυμπιακό με ανατροπή

Ποδόσφαιρο
Έκανε την έκπληξη ο Παναιτωλικός, 2-1 τον Ολυμπιακό με ανατροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αγρινιώτες αύξησαν τις πιθανότητες τους στη «μάχη» για την πρόκριση

Ο Παναιτωλικός συνέχισε με… φόρα και μετά το διπλό επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, νίκησε τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 2-1 και μάλιστα με ανατροπή του σκορ, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες του στη «μάχη» για την πρόκριση.

Βέβαια, ο βαθμός δυσκολίας παραμένει υψηλός με τη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη», όμως η νίκη αυτή σίγουρα διαφοροποιεί τα δεδομένα.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα έρθει στο Ηράκλειο για το ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ, με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις δύο μεγάλες νίκες.

Το πρώτο 45λεπτο είδαμε σε σημαντικό κομμάτι του ωραίο ποδόσφαιρο και φάσεις και από τις 2 ομάδες που είχαν και από ένα γκολ. Στο 2ο λεπτό ο Ξενιτίδης είχε ένα καίριο κόψιμο πάνω σε πλασέ Ντουάρτε που πήγαινε για γκολ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός απείλησε με φάουλ του Βαλμπουενά και με φάση στο 11' όπου βγήκαν απέναντι στον Ανέστη Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά αλλά σουτ δεν έκαναν.

το 13ο λεπτό ο Ελ Αραμπί έκανε το 0-1 μετά από ωραία συνεργασία του με τον Βαλμπουενά, σέντρα του Γάλλου και δικό του τελείωμα με δύναμη, Στο 16' μία κεφαλιά του Ελ Αραμπί αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 20ό λεπτό ένα σουτ του Μπα έφυγε ψηλά έξω. Στο 23' ο Παναιτωλικός - που φώναξε για 2 περιπτώσεις πέναλτι στο α' μέρος - είχε ένα δοκάρι με τον Ντουάρτε και μετά το σουτ του Μεντόσα που μπήκε γκολ για το 1-1 (σε φάση που ελέγχθηκε για οφσάιντ).

Στο 45+ ένα σουτ του Μεντόσα θα το μπλοκάρει ο Κρίστινσον ενώ λίγο πριν το τέλος του α' μέρους υπήρξε διακοπή από τον ρέφερι για έναν φίλαθλο που λιποθύμησε. Ευτυχώς ο φίλαθλος δεν φάνηκε να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς έκανε με το ξεκίνημα μαζεμένες αλλαγές. Ο Ολυμπιακός έβγαλε φάσεις και μάλιστα καλές. Στο 50' ένα σουτ του Ξενιτίδη μπλοκάρεται.

Στο 51' ήταν ένα πλασέ Τικίνιο που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 54' ένα σουτ του Λόπες πήγε ψηλά έξω. Στο 60' ο Τικίνιο είχε ένα σουτ έξω.

Τελικώς στο 60' ο Παναιτωλικός με μία ωραία μεταβίβαση του Μεντόσα και πολύ καλό τελείωμα του Καρέλη που έφυγε μόνος του έκανε το 2-1. Στο 63' ένα σουτ του Λόπες βρήκε κόντρα ενώ στο 67' ο Βέργος σκόραρε με σουτάρα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 70' ένα σουτ του Βρουσάι πήγε στα χέρια του Ανέστη.

Όπως ήταν λογικό το ματς άνοιξε και άλλο στη συνέχεια με φάσεις εκατέρωθεν. Ο Μαρτίνς άλλαξε το σχήμα του Ολυμπιακού βάζοντας τετράδα πίσω καθώς έβαλε τον Λοβέρα αντί του Αβραάμ. Στο 85' ένα σουτ του Βέργου μπλόκαρε ο Κρίστινσον. Μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι και έτσι έμεινε το 2-1 υπέρ των Αγρινιωτών.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακαδήμας (83' Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (88' Περεϊρα), Αντούνες, Μάρτενσον (62' Τσιγγάρας), Μεντόσα (84' Φλόρες), Βέργος, Ντουάρτε και Καρέλης (62' Μόρσεϊ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (77' Λοβέρα), Μπα (46' Σωκράτης), Καρμπόβνικ (62' Κίτσος), Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Βαλμπουενά (46' Λόπες), Βρουσάι και Ελ Αραμπί (46' Τικίνιο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News