Νόβακ Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε από το Δικαστήριο η βίζα του – Καλείται να φύγει από την Αυστραλία

Κόσμος
Νόβακ Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε από το Δικαστήριο η βίζα του – Καλείται να φύγει από την Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σέρβος τενίστας δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open και θα απελαθεί από την χώρα

Με απόφασή του το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open και θα απελαθεί από την χώρα.

Ο ανώτατος δικαστής Άλσοπ εξήγησε στα διεθνή μέσα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ασκούσε έφεση κατά της απόφασης που είχε λάβει ο υπουργός Μετανάστευσης, αλλά κατέθεσε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης.

Το δικαστήριο θα καταθέσει τους λόγους για την απόρριψη της υπόθεσης του Τζόκοβιτς σε εύθετο χρόνο.

«Θα γίνει ήρωας των αντιεμβολιαστών αν τον απελάσετε» είπαν στην εκδίκαση οι συνήγοροί του

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στη Μελβούρνη η εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας να ακυρώσει τη βίζα του.

Ο δικηγόρος Alex Lloyd, εκπροσωπώντας τον υπουργό Μετανάστευσης Alex Hawke, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η ακύρωση της βίζας και η απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στον Σέρβο πρωταθλητή, ο Lloyd είπε ότι είχε κάθε ευκαιρία να εμβολιαστεί προτού φτάσει στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Open. Εκείνος όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο επειδή είναι ιδεολογικά ενάντιος στον εμβολιασμό.

Η θέση του Alex Hawke ήταν ότι ο Τζόκοβιτς δεν πρέπει να αγωνιστεί στο φημισμένο τουρνουά, όσο έντονα και εάν διαμαρτύρονται οι οπαδοί του, οι αντιεμβολιαστές κ.λπ. Κι αυτό διότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ το γεγονός ότι αδιαφορεί πλήρως για τους ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, επηρεάζει και άλλους ωθώντας τους προς την ανυπακοή, λόγω του status του ως Νο.1 του παγκόσμιου τένις.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News