Ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς

Αθλητισμός
Ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης ακύρωσε τη βίζα του Τζόκοβιτς, που αναμένεται να απελαθεί.

Νέο επεισόδιο στο... σίριαλ της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό Open, με τον Σέρβο τενίστα να βλέπει τη βίζα του να ακυρώνεται οριστικά!

Στην κίνηση αυτή προέβη ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, ο οποίος σχολίασε πως «έκανα χρήση της εξουσίας μου κάτω από τον Μεταναστευτικό Νόμο για να ακυρώσω τη βίζα του κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και τάξης, στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος».

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η παρουσία του «Νόλε» στο τουρνουά κρίνεται αδύνατη, με τον Σέρβο να έχει δικαιωθεί προηγουμένως μετά την αρχική άρνηση των Αυστραλών να του επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα. Ο Τζόκοβιτς κινδυνεύει να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα για μια τριετία, ενώ αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στο δικαστήριο για την ανατροπή της απόφασης. Οι εκπρόσωποι του ελπίζουν πως η υπόθεσή του θα εκδικαστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου τη Δευτέρα να ριχτεί στη μάχη του Grand Slam.

Υπενθυμίζεται πως ο εννιά φορές νικητής του Αυστραλιανού Open είχε εξασφαλίσει ιατρική εξαίρεση για να ταξιδέψει στη Μελβούρνη, αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα με την ανάκληση της βίζας του. Αποδείχτηκε πως ο Τζόκοβιτς, που ήταν ανεμβολίαστος, είχε νοσήσει στις 16 Δεκεμβρίου, αλλά τις ώρες που ακολούθησε έκανε δημόσιες εμφανίσεις χωρίς μάσκα σε εκδηλώσεις στην πατρίδα του. Αρχικά το ομοσπονδιακό δικαστήριο ακύρωσε την ανάκληση της βίζας του και ο «Νόλε» άρχισε προπονήσεις στη Μελβούρνη, αλλά η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να κάνει χρήση της εξουσίας της και ουσιαστικά τον εκδιώκει από την Αυστραλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News