Ήττα για το Λαύριο στο πρώτο ματς με την Τρεβίζο

Αθλητισμός
Ήττα για το Λαύριο στο πρώτο ματς με την Τρεβίζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλει νίκη στην έδρα του για να ελπίζει…

H προσπάθεια ήταν αξιόλογη σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης, το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν αρνητικό. Το Λαύριο ηττήθηκε στο Τρεβίζο από την ομώνυμη ομάδα (87-72) και πλέον χρειάζεται νίκη στο γήπεδό του για την ισοφάριση στο play-in του Basketball Champions League ώστε να γυρίσει στην Ιταλία και να διεκδικήσει την πρόκριση στην φάση των 16 της διοργάνωσης.

Το κακό ποσοστό στο τρίποντο και η ελάχιστη δημιουργία, δεν επέτρεψε στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτή την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι έβαλαν τα σουτ, κέρδισαν τη μάχη του ριμπάουντ, είχαν διπλάσιες ασίστ από λάθη και δίκαια πήραν το ματς και το προβάδισμα στη σειρά. Στις 18/1 θα γίνει ο δεύτερος αγώνας, στις 19:30.

Μουράτος και Κακλαμανάκης έκαναν την διαφορά από νωρίς, με το Λαύριο να προηγείται (18-14 στο 8'), πριν η Τρεβίζο τρέξει σερί 9-0 για να περάσει μπροστά προς τα τέλη της περιόδου. Οι Ιταλοί πήγαν και στο +6 (34-28) και στο +8 (39-31), όμως εκεί ο Ματ Γουίλιαμς έβαλε τρίποντο κι ο Τζέρι Σμιθ βολές για να μαζέψουν την διαφορά στους τρεις χωρίς να καταφέρουν κάτι περισσότερο έως το ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν 7/14 τρίποντα και 9 ασίστ για τρία λάθη, οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 4/12 τρίποντα και μόλις πέντε τελικές πάσες.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Το Λαύριο κυνηγούσε στο σκορ, δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε στο -11 (61-50) στο 27', έκλεισε την περίοδο στο -6, όμως ένα τρίποντο του Τόμας Ντίμσα στο 31' του έκοψε την φόρα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Τρεβίζο δεν αντιμετώπισε άλλες δυσκολίες, έφτασε σε μια εύκολη νίκη και έχει άλλες δύο ευκαιρίες για το θετικό αποτέλεσμα που θα την στείλει στην φάση των 16 της διοργάνωσης.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λούκις, Ζάστσουκ, Γκεντβίλας

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-20, 44-36, 63-57, 87-72

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News