Πλεύρης μετά τη συνάντηση με τη Super League: «Καμία αλλαγή στα μέτρα για τα γήπεδα»

Αθλητισμός
Πλεύρης μετά τη συνάντηση με τη Super League: «Καμία αλλαγή στα μέτρα για τα γήπεδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανεξέταση μετά τις 16/1 για την είσοδο δτα γήπεδα

Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με τους εκπροσώπους της Super League  και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Γιώργο Μποροβήλο αλλά και τους αντιπροέδρους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακού αντίστοιχα, Γιώργο Κοσμά και Κώστα Καραπαπά, οι οποίοι του κατέθεσαν προτάσεις ώστε να αρθεί το μέτρο του 10% της χωρητικότητας ή των 1.000 φιλάθλων μάξιμουμ.

Ο Υπουργός στις δηλώσεις του δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τα μέτρα αλλά μετά τις 16/1 και ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και με βάση κάποιες προτάσεις της λίγκας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη:

"H υγειονομική κατάσταση της χώρας μας υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα που έχουμε αντίληψη, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ειδικώς στη λειτουργία του ποδοσφαίρου γιατί εκεί είναι τα πιο μαζικά κοινά. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία. Αυτό που ζητήσαμε είναι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η πολιτική απόφαση γι' αυτό το πρώτο 15ημερο που παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ωστόσο επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Σούπερ Λιγκ για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου που θα τηρούνται και τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι θα πάρω αυτές τις προτάσεις το επόμενο διάστημα να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον συναρμόδιο υφυπουργό, τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Κι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, η βούλησή μας είναι να ξανανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία αλλά αντίστοιχα θα μπορεί να λειτουργεί και η διαδικασία του πρωταθλήματος.

Θεωρούμε λοιπόν ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15ημερο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και με εμβολιασμένους και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό. περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση και πάλι από τη Λίγκα, θα γίνουν οι παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα σε αυτό το 15ημερο θα τις επεξεργαστούμε. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρξει αλλαγή αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News