Αθλητισμός

ΕΟΚ: Συνεχίζονται κανονικά τα πρωταθλήματα

Ισχυρή σύσταση για τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Η ΕΟΚ αποφάσισε την αναστολή των προγραμματισμένων τουρνουά που τελούν υπό την αιγίδα της για πέντε μέρες (3 με 8 Ιανουαρίου), όπως επίσης την ισχυρή σύσταση σε όλες τις ομάδες για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία την Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

 

Η πορεία που έχει πάρει η πανδημία τις τελευταίες ημέρες μετά συνεχόμενα αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα οδήγησε την ΕΟΚ στη λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις της. Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου, η Ομοσπονδία αποφάσισε την αναστολή όλων των προγραμματισμένων τουρνουά που γίνονται υπό την αιγίδα της από τις 3 έως τις 8 Ιανουαρίου, ενώ έκανε ισχυρή σύσταση για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις ομάδες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη 4 Ιανουαρίου για την αξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη νέων αποφάσεων, εφόσον αυτές κριθούν απαραίτητες.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

"Το Δ.Σ. της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 30/12/2021, προκειμένου να αξιολογήσει τη κατάσταση, κατόπιν πολλών ερωτημάτων Σωματείων καθώς και Ενώσεων για κατευθυντήριες οδηγίες, λόγω της απότομης έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα, το Υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τις οδηγίες της Πολιτείας και κυρίως του ΕΟΔΥ, και παρατηρώντας ότι οι εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας είναι ραγδαίες και τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα με εντυπωσιακή ταχύτητα ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις:

 

  1. Για καθαρά προληπτικούς λόγους αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα τουρνουά που τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΚ (Τουρνουά παίδων, τουρνουά κορασίδων, Τουρνουά Rising Stars) από την 3η μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2022.

 

  1. Γίνεται ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου στις προπονήσεις των ομάδων όλων των κατηγοριών καθώς και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Ιδιαιτέρως, δε, αναφορικά με τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 2/1 και 3/1, οι κομισάριοι θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες και θα είναι ιδιαιτέρως τυπικοί στη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

 

  1. Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση από 30/12/2021 μέχρι και 3/1/2022, ούτως, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα. Στη συνέχεια, την 4η Ιανουαρίου 2022 θα συνεδριάσει ξανά το ΔΣ προκειμένου με βάση τις μέχρι τότε εξελίξεις να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες στις Ενώσεις και τα Σωματεία.

 

Ο αθλητισμός τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί ποικιλοτρόπως και για αυτό το λόγο πρέπει να παραμείνει ζωντανός αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά πρέπει να αθλούνται με ασφάλεια.

Δεν χρειάζεται όμως ούτε πανικός, ούτε υπερβολές αλλά φυσικά ούτε και επανάπαυση.

Αθλητισμός σημαίνει σεβασμός, εμπιστοσύνη και ψυχραιμία. Με αυτές τις τρεις αρχές όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό οφείλουν να δείξουν σε όλη τη κοινωνία τον δρόμο της εξόδου από τη κρίση. Σεβασμός στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στους ειδικούς και ψυχραιμία στις αποφάσεις μας. Αυτό είναι το χρέος και η δύναμη του αθλητισμού.

Αυτό είναι το χρέος και η ευθύνη όλων μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια