2022 με τις αξίες που έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας... Δεν γίνεται, αλλά ας το ονειρευτούμε!

Αθλητισμός
2022 με τις αξίες που έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας... Δεν γίνεται, αλλά ας το ονειρευτούμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

θα ξεκινήσουμε με όσα αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις για τον ελληνικό αθλητισμό! Αλλά όσοι έχετε επηρεαστεί από τον τίτλο δεν έχετε παρά να πάτε κατευθείαν προς το τέλος...

Επίθεση... του κορονoϊού τις τελευταίες μέρες και η μπασκετική Ομοσπονδία ετοιμάζεται...να παίξει άμυνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΕΟΚ έχει πέσει η πρόταση για διακοπή των εθνικών πρωταθλήματος για μερικές εβδομάδες (2 ή 3). Τα στελέχη της παίρνουν γνώμες και από την υγειονομική επιτροπή και στο σημερινό έκτακτο ΔΣ θα θέσουν επί τάπητος το σενάριο της διακοπής των πρωταθλημάτων μέχρι τις 16 ή 22 Γενάρη...

Aλλά διαβάστε κι αυτό...για παρηγοριά: Η διασπορά της μετάλλαξης όμικρον στο NBA είναι πλέον ανεξέλεγκτη, με τους Χοκς να έχουν 14 παίκτες στο injury report για τον αγώνα τους στο Σικάγο με τους Μπουλς. Η ομάδα της Ατλάντα ήταν προγραμματισμένο να στερηθεί και τους 14, καθώς δίπλα από τα ονόματά τους υπάρχει το OUT, με 12 άτομα να βρίσκονται στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, στο πρωτόκολλο του κορονοϊού.

Αυτοί οι 13 είναι οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Τζον Κόλινς, Σαρίφ Κούπερ, Γκόργκι Τζενγκ, Μαλίκ Έλισον, Ντανίλο Γκαλινάρι, Κέβιν Χέρτερ, Τζέιλεν Τζόνσον, Τιμότ Λουγουαγού-Καμπαρό, Ονιέκα Οκόνγκου, Λου Γουίλιαμς, Ντέλον Ράιτ. Οι δύο τραυματίες είναι οι Σόλομον Χιλ - Ντι'Άντρε Χάντερ.

Διαθέσιμοι ήταν οι Κατ Μπάρμπερ, Κλιντ Καπέλα, Μάλκολμ Χιλ, Σκάιλαρ Μέις, Καμ Ρέντις, Λανς Στίβενσον, Τρέι Γιανγκ, Γουές Ιγούντου.

Tην ίδια ώρα στο καλύτερο ίσως πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ευρώπη, το ισπανικό (κάποτε ήταν το ελληνικό) υπάρχουν και κάποιοι που δεν φοβούνται: Σύμφωνα με την Cadena SER, οι αρχές προέβησαν σε νέα μέτρα για την μείωση της χωρητικότητας στα γήπεδα για τον Ιανουάριο του 2022.

Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, συμφωνήθηκε να μειωθεί από τις 1/1 έως τις 31/1, η χωρητικότητα των ανοικτών γηπέδων σε 75% και στα κλειστά γήπεδα μειώθηκε στο 50%.

Όλα αυτά τα μέτρα γίνονται για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοιού και ιδιαίτερα, της μετάλλαξης όμικρον.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο, δεν υπήρχε στα γήπεδα της Ισπανίας, περιορισμός στην χωρητικότητα των ανοικτών γηπέδων, ενώ στα κλειστά γήπεδα ήταν μέχρι το 80%.

Εμείς κάπου εδώ δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε...του χρόνου τέτοιες μέρες να μην χρειάζεται να γράφουμε για ανάλογα θέματα. Να υπάρχει υγεία στον κόσμο και ο αθλητισμός που χαρίζει υγεία και ευεξία να μην βρίσκει μπροστά του εμπόδια. Να μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθούν από κοντά τα παιχνίδια και οι παίκτες να μην σκέφτονται... την καραντίνα! Ποτέ ξανά πανδημία!

Να έχετε ένα 2022 όπως το σχεδιάζετε και όχι...όπως το σχεδιάζουν άλλοι για εσάς!

Και βέβαια, εσείς (κι εμείς) με την περήφανη καταγωγή από τη Μικρασία και τις άλλες, αλησμόνητες πατρίδες, να τιμάτε κάθε μέρα τη μνήμη των προγόνων σας που όσοι κατάφεραν να έρθουν 100 χρόνια πριν στη "μητέρα Ελλάδα" έφεραν μαζί τους και έναν ανυπέρβλητο πολιτισμό αλλά και αθλητισμό. Ας έχουμε ένα 2022 με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό που έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας... Με τις δικές τους αξίες... Γίνεται; Μάλλον όχι! Αλλά ας το ονειρευτούμε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News