Πήρε το εισιτήριο για τους «8» η Λαμία

Αθλητισμός
Πήρε το εισιτήριο για τους «8» η Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε με 0-1 τον Ιωνικό και πέρασε στην επόμενη φάση

Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, η Λαμία επικράτησε 1-0 και στη ρεβάνς με τον Ιωνικό στη Νίκαια και πέρασε για πέμπτη σερί φορά στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Λαμία είχε βάλει γερή υποθήκη πρόκρισης απ΄το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων και μέσω της νίκης (2-0) που πέτυχε στην έδρα της.

Οι Φθιώτες μπήκαν καλύτερα στο ματς και χτύπησαν αρκετές φορές το…καμπανάκι του κινδύνου στους γηπεδούχους.

Στο 13΄σουτ του Τάιρον απέκρουσε ο Χουτεσιώτης, κεφαλιά του Γκόλεμιτς πέρασε άουτ (18΄), ενώ ευθύβολο σουτ του Μπεχαράνο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (21΄).

Στο 28΄η Λαμία «άγγιξε» το γκολ, όταν μετά από σέντρα – σουτ του Μαρτίνεθ, ο Βαφέας στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφώρησε στο 38΄. Ο Ρόμανιτς έστρωσε την μπάλα στον Ελευθεριάδη, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χουτεσιώτη (0-1).

Το παιχνίδι στην επανάληψη απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η υπόθεση της πρόκρισης είχε κριθεί και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με τους παίκτες και των δύο ομάδων να σκέφτονται περισσότερο τα Χριστούγεννα.

Την...μονοτονία έσπασε ένα καλό σουτ του Καμπράλ (58΄) πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και τα σουτ των Πογκοσιάν (65΄) και Κιάκου (79΄) που έδιωξε δις ο Σαράνοφ. Από την πλευρά της Λαμίας σουτ του Ρόμανιτς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 92΄.

 ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης (92΄Χριστοδουλής), Μύγας (59΄Γκοτσούλιας), Βαφέας (59΄Πογκοσιάν), Σάντσες, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης, Κιάκος, Ντάλσιο (84΄Κωνσταντινίδης), Άοσμαν, Καμπράλ (84΄Ματσούκας), Μάναλης.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (69΄Γκέντσογλου), Μπεχαράνο (88΄Μαζουλουξής), Ρόμανιτς, Τάιρον (69΄Νούνιες), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (81΄Τσούκαλος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News