Στους «8» ο Παναθηναϊκός

Αθλητισμός
Στους «8» ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμεινε στο 0-0 με τον Βόλο και πέρασε με το σκορ του πρώτου αγώνα στην Λεωφόρο (2-1)

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός στο Βόλο, μετά το 0-0 στο σημερινό ματς των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό.

Το τριφύλλι έχασε  σωρεία κλασικών ευκαιριών για να πάρει τη νίκη αλλά η αστοχία των παικτών του μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν το επέτρεψε. Την  ίδια στιγμή βέβαια δεν απειλήθηκε από το Βόλο και πήρε απόλυτα δίκαια το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο ματς, δίχως να σκέφτεται τη διαχείριση του σκορ του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο, αλλά με ξεκάθαρη διάθεση για την κατάκτηση της νίκης και έκλεισε τον Βόλο στην περιοχή του από το ξεκίνημα.

Μόλις στο 3’ ο Βιγιαφάνιες έδωσε έξοχα στον Κώτσιρα και από τη σέντρα του τελευταίου έπιασε γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Κότνικ απογειώθηκε και παραχώρησε κόρνερ, ενώ στο 4’ ο Αϊτόρ σέντραρε στην περιοχή, ο Μαουρίσιο έπιασε την κεφαλιά όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Βόλου είχε σωστή αντίδραση.

Στο 20’ ο Χατζηγιοβάνης με υπέροχη ατομική ενέργεια πέρασε τον Μπαριέντος όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι και στο 35’ ο ίδιος παίκτης ελίχθηκε από αριστερά και σούταρε άουτ.

Το τριφύλλι είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, με ασφυκτική πίεση, με γρήγορη ανάπτυξη από τα δύο άκρα αλλά και τον άξονα.

Δεν δέχτηκε καμία απειλή και είχε στο ενεργητικό του τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες για να σκοράρει, πλην όμως οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, ο Βόλος ισορρόπησε και προσπάθησε να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε στο 70’ μετά από σέντρα του Αϊτόρ από δεξιά και κεφαλιά-πάσα του Χατζηγιοβάνη προς τον Μαουρίσιο που δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Οσο παρέμενε το ρευστό 0-0 και περνούσε η ώρα, ο Βόλος ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να εξαντλήσει το ρίσκο του αλλά στο 79’ ο Γκρίλο δέχτηκε σωστά απευθείας κόκκινη ανατρέποντας τον Παλάσιος πριν αυτός βγει μόνος του με το τέρμα.

Στο 82’ ο Μακέντα έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει καθώς σούταρε άουτ, αν και αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, ενώ στο 84’ ο Μαουρίσιο σημάδεψε το δοκάρι του Κότνικ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος / 4-2-3-1): Κότνικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (54’ Ορός), Σοάρες (79’ Ροσέρο), Μπαρτόλο, Φερνάντες, Ρεγκατίν, Φαν Βέερτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (87’ Βιτάλ), Μακέντα (87’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος). 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News