«Λιοντάρια» στο ΟΑΚΑ: Τεράστιος ΟΦΗ νίκησε 1-2 την ΑΕΚ με ανατροπή!

Ποδόσφαιρο
«Λιοντάρια» στο ΟΑΚΑ: Τεράστιος ΟΦΗ νίκησε 1-2 την ΑΕΚ με ανατροπή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την ομάδα του Ηρακλείου

Ο ΟΦΗ έκανε εμφάνιση… Ευρώπης στο ΟΑΚΑ και πήρε τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ με 1-2, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ηρακλείου κατέκτησε πανάξια τους τρεις βαθμούς, αφού κοίταξε στα… μάτια τον αντίπαλο και έφτασε στην επιτυχία με ανατροπή του σκορ.

Οι Κρητικοί παραμένουν αήττητοι εκτός έδρας στο εφετινό πρωτάθλημα και εδραιώνονται στην πρώτη 6αδα.

Ο ΟΦΗ «συγκατοικεί» στην 5η με τον ΠΑΣ Γιάννινα με 22 βαθμούς, έχοντας και αγώνα λιγότερο (αυτόν με τον Απόλλωνα Σμύρνης).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Βράνιες στο 14', όμως οι Κρητικοί βρήκαν γρήγορη "απάντηση" με τον Λάμπρου στο 23'. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καμάου πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 60'. 

ΑΕΚ (Αργύρης Γιάννικης): Τσιντώτας, Μισελέν (65' Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (65' Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77' Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (65' Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Τσούμπερ (84' Γέφτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γαγιέγος, Ντε Γκούζμαν (58' Καμάου), Τοράλ (77' Γιαννούλης), Λάμπρου (65' Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (65' Καστάνιος).

Το «φιλμ» του αγώνα

1’ Γύρισμα του Γαγιέγος από αριστερά, ο Τοράλ έκανε με δυσκολία την προβολή, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

3' Εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, κεφαλιά του Τζαβέλλα περνάει άουτ.

5' Ξανά με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ ο ΟΦΗ. Πρώτο σουτ από τον Λάμπρου στα σώματα, γύρισμα του Μπαλογιάννη σε δεύτερο χρόνο και νέο σουτ από τον Τοράλ, κοντράρει ξανά και φεύγει κόρνερ.

8' Σέντρα-σουτ από τον Τσούμπερ, ο Αραούχο κάνει την προβολή από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

14’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΚ 1-0: Δε λειτούργησε σωστά η άμυνα του ΟΦΗ, μετά από στατική φάση. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε μετά το κόρνερ, έφτασε στον Μάνταλο που την "έκοψε" στη μικρή περιοχή για τον Βράνες και αυτός με πλασέ σημείωσε το 1-0.

16' Σουτ του Τσούμπερ έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία.

18' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Το πρώτο σουτ από τον Τσούμπερ κοντράρει στον Βούρο, δεύτερο από τον Αραούχο μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει σταθερά ο Επασί.

23’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-1: Συνεχόμενα λάθη έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, ο Μαρινάκης "γυρίζει" τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Λάμπρου με ωραίο σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

30' Τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Λάμπρου από δεξιά γυρίζει τη μπάλα στον αμαρκάριστο Τοράλ και ο Ισπανός χάνει απίστευτη ευκαιρία σε κενή εστία, πλασάροντας ψηλά άουτ.

47' Δυνατό σουτ του Αραούχο, η μπάλα κοντράρει στον Πασαλίδη και φεύγει κόρνερ.

47' Σουτ του Σιμόες καταλήγει στα δίχτυα, όμως υπάρχει υπόδειξη για οφσάιντ.

53' Σέντρα του Χατζισαφί από αριστερά, αδύναμη κεφαλιά του Αραούχο, καταλήγει στην αγκαλιά του Επασί.

54' Δυνατό σουτ του Ντε Γκούζμαν έξω από την περιοχή, αναγκάζει τον Τσιντώτα να αποκρούσει σε κόρνερ.

57' Νέο μακρινό σουτ από τον Ντε Γκούζμαν, η μπάλα πάνω από την εστία.

60' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-2! Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ "ξεδιπλώνουν" άψογα την επίθεση στον κενό χώρο. Ο Τοράλ δίνει για τον Γαγιέγος, ο Χιλιανός για τον Καμάου και αυτός αφού "αδειάζει" τον αντίπαλο του, πλασάρει εύστοχα για το 1-2.

71' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Γύρισμα του Άμραμπατ από δεξιά, σουτ του Ανσαριφάρντ από τη μικρή περιοχή, η μπάλα σταματά στο σώμα του Βούρου.

75' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Νέα καλή αντεπίθεση των Κρητικών, ο Τοράλ δίνει για τον Καστάνιος, ο οποίος σουτάρει άουτ από διαγώνια θέση.

86' Πέναλτι για την ΑΕΚ. Σουτ του Άμραμπατ, η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Μπαλογιάννη και ο Κουμπαράκης δείχνει την άσπρη βούλα.

87' ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Εκτελεί ο Άμραμπατ και στέλνει τη μπάλα άουτ. Παραμένει το 1-2 υπέρ του ΟΦΗ.

Τέλος του αγώνα, τεράστια νίκη για τους Κρητικούς με 1-2. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News