Αθλητισμός

"Αθλητική Πρωτεύουσα" αλλά όχι έτσι…

Το Ηράκλειο, η μικροπολιτική και τα έργα των φακέλλων της ΓΓΑ - Πρωτεύουσα, η αληθινή δράση των ανθρώπων της Κρητικής πόλης στα Μεγάλα και Διεθνή αθλητικά γεγονότα...

Το Ηράκλειο είναι περιφερειακή πόλη με πασίγνωστη αθλητική δράση, άξια να έχει τον τιμητικό προσδιορισμό «Αθλητική πρωτεύουσα της χώρας», από τη δράση των ανθρώπων του και το ιστορικό του σε μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις, στο Παγκρήτιο και στα Δύο Αοράκια.

Με κανένα δικαίωμα εκθετικά, επειδή ο υφυπουργός αθλητισμού της Κυβέρνησης, προέρχεται από την εκλογική περιφέρεια του νομού.

Εδώ, το Παγκρήτιο Στάδιο, αφέθηκε -και επί των ημερών του- στο έλεος, χωρίς σκέπαστρο και άλλες δομές, χάνοντας μεγάλα παιχνίδια της Εθνικής, αλλά και τον τελικό του Conference League, που τον πήραν από την UEFA (καλώς για κείνα) τα Τίρανα.

Το γεγονός ότι ο πολιτικός ηγέτης του αθλητισμού, περιέλαβε στους φακέλους, κάποια μικρά έργα της ΓΓΑ για την στενή εκλογική του περιφέρεια στους  Δήμους Φαιστού και  Γόρτυνας (μίνι γήπεδα, υποδομές ΑΜΕΑ, πίστες μοτο κρος, πάρκα αναρρίχησης κ.α.), δεν σημαίνει ότι τα έχει κάνει κιόλας ή… ότι θα γίνουν. Πόσο μάλλον,  ου στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, δεν υπάρχει κονδύλι για αθλητικά έργα!

«Το υπουργείο Πολιτισμού έχει εντάξει έργα αξίας 30 εκατ. ευρώ, αλλά διαχρονικά η απορροφητικότητά τους δεν ξεπερνάει το 20-25%. Εκτιμάται λοιπόν ότι από τα χρήματα που προορίζονται για τον πολιτισμό ίσως δοθούν 2-3 εκατ. ευρώ για τον αθλητισμό» (δημοσίευμα Documedo).

Έτσι, δεν δικαιούται κανείς να μιλά και μάλιστα με στόμφο ότι «ο αθλητισμός στην Ελλάδα ξεκινάει και ολοκληρώνεται στο Ηράκλειο» συνδέοντας το, με κινήσεις του νυν υφυπουργού αθλητισμού.

Πόσο μάλλον, όταν αφορά ακόμη προβλέψεις υλικών στο Μελίνα Μερκούρη, επισκευές οροφής στο κλειστό Νέας Αλικαρνασσού, συντήρηση κολυμβητηρίου στο Αρκαλοχώρι ή… για μελέτη πίστας στο Δήμο Μινώα, μετά τα Σκούρβουλα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια