O Γιώργος Αναπολιωτάκης μιλάει για το 5ο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου

Αθλητισμός
O Γιώργος Αναπολιωτάκης μιλάει για το 5ο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πολυνίκης του θεσμού είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό...

Την κυριαρχία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το πλήρωμα των Γιώργου Αναπολιωτάκη, Θανάση Τσιούκα με την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου τίτλου! Το κρητικό πλήρωμα σφράγισε το πρωτάθλημα στο Ράλλυ Παλάδιο με την κατάκτηση της 2ης θέσης. «Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για μας αυτή τη σεζόν με την κατάκτηση του 5ου τίτλου που ήταν και ο στόχος μας στο πρωτάθλημα στην άσφαλτο και τα καταφέραμε! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά φέραμε τον θεσμό στην Κρήτη», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», στην Κρήτη TV o πολυνίκης οδηγός του θεσμού που αναφέρθηκε και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

«Ήταν ένα κλασικό Ράλλυ Παλλάδιο, με λίγο χώμα, με λίγο λάσπη, με λίγο βροχή, με λίγο ήλιο, με αρκετή υγρασία. Αυτός είναι ο αγώνας λόγω της εποχής που γίνεται όμως όλοι όσοι τρέχουμε εκεί είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές τις συνθήκες. Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Αλυγιζάκη που κέρδισε τον αγώνα! Εμείς κάναμε έναν αγώνα τακτικής αφού μας αρκούσε μία θέση στην 8άδα για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν μπήκαμε σε καμία διαδικασία να κυνηγήσουμε τον Λευτέρη, σε κανένα σημείο του αγώνα».

Aξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου τις τρεις πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη κατέκτησαν τρία κρητικά πληρώματα! Στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι Γιώργος Αναπολιωτάκης- Θανάσης Τσιούκας με 112 βαθμούς, ακολούθησαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης – Μιχάλης Χατζηδάκης με 94 ενώ στην 3η θέση τερμάτισαν οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης με 49 βαθμούς. Το γεγονός επιβεβαιώνει το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι κρητικοί οδηγοί σε πανελλήνιο επίπεδο, στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Τα αποτελέσματα αυτά είναι δουλειά που γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια και αρχίζει και αποδίδει καρπούς. Πρόκειται για μια ομάδα αθλητών που ο ένας συμπαρασύρει τον άλλο, που ο ένας βοηθάει τον άλλον. Ανεβαίνουμε και διακρινόμαστε στην υπόλοιπη Ελλάδα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα σε σχέση με άλλους συναθλητές που παλαιότερα ήταν άπιαστοι».

Ο Γιώργος Αναπολιωτάκης δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι θα έπρεπε να είναι περισσότεροι οι οδηγοί εκτός νησιού που λαμβάνουν μέρος στο «Ράλλυ Κρήτης», το οποίο οργανωτικά είναι πολύ υψηλού επιπέδου. «Περιμένουμε μεγαλύτερη συμμετοχή από τους συναθλητές μας από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ευελπιστούμε όλοι, το Ράλλυ Κρήτης να γίνει ένας από τους καλύτερους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όσον αφορά τις συμμετοχές γιατί στα υπόλοιπα δεν έχει να ζηλέψει κάτι…».

Ο πρωταθλητής Ελλάδας μίλησε και για τη σύμπραξη δυνάμεων που υπάρχει πίσω από την αγωνιστική του παρουσία αφού χρειάζεται δουλειά αρκετών παραγόντων για να βγει το αποτέλεσμα που βλέπουμε... Από μηχανικούς μέχρι χορηγούς...

Σε ότι αφορά τώρα τη νέα χρονιά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου αλλά και έναν ακόμη στόχο: «Στόχος, αν όχι όνειρο, είναι φύγουμε από τα σύνορα της Ελλάδας κάποια στιγμή. Τη χρονιά που μπαίνει είναι στα πλάνα μας να κάνουμε έναν αγώνα στο εξωτερικό. Θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε, να δούμε που μπορούμε να σταθούμε σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Ο σχεδιασμός έχει τέσσερις αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου, στην Πάτρα, στην Κρήτη, στην Θήβα και στη Θεσσαλονίκη αλλά και έναν αγώνα εκτός Ελλάδας. Ελπίζω να τον πραγματοποιήσουμε το στόχο μας».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News