Για 5η φορά πρωταθλητής στο Ράλλυ Ασφάλτου ο Αναπολιωτάκης

Αθλητισμός
Για 5η φορά πρωταθλητής στο Ράλλυ Ασφάλτου ο Αναπολιωτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικητής στο Παλλάδιο ο Αλυγιζάκης- Τίτλο στη "Ν" ο Κτιστάκης...

Mε έντονο άρωμα Κρήτης ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Παλλάδιο, ο αγώνας για τον τελευταίο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου που διεξήχθη στην Δυτική Αττική με κέντρο την Μάνδρα. Νικητές του αγώνας αναδείχθηκαν οι Ρεθυμνιώτες Λευτέρης Αλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης με Skoda Fabia R5 και χρόνο 41.21.35, επικρατώντας στις έξι από τις εννέα ειδικές του αγώνα ενώ τους ακολούθησαν οι Γιώργος Αναπολιωτάκης- Θανάσης Τσιούκας με Ford Fiesta R5 και χρόνο 42.29.94, οι οποίοι στέφθηκαν ξανά πρωταθλητές Ελλάδας! Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήρωμα από το Ηράκλειο κέρδισε για 5η συνεχόμενη χρονιά τον ασφάλτινο τίτλο!

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες έκαναν δύσκολο το έργο των πληρωμάτων, γεγονός που έκανε τους πρωταθλητές να ακολουθήσουν μια πιο συντηρητική τακτική αφού τους αρκούσε και η 7η θέση για την κατάκτηση του τίτλου… Μάχη στις πρώτες θέσεις μέχρι και το νυχτερινό σκέλος του αγώνα έδωσαν οι Πάνος Κύρκος- Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer Evo IX) όμως ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων τους ανάγκασε σε εγκατάλειψη του αγώνα… Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι Βασίλης Κανδηλιώτης- Παντελής Παπανδρέου με Mitsubishi Lancer Evo VI)και χρόνο 44.07.19.

Tην F2 κέρδισαν οι Πασχάλης Χατζημάρκος- Νίκος Ιντζόγλου (Peugeot 208 Rally 4)με 44.45 ενώ ακολούθησαν οι Νίκος Κομνός- Νίκος Κόντος (Peugeot 106 S16) με 46.17.97. Aνάμεσα στους δύο πρώτους της F2 και την 5η θέση της γενικής τερμάτισαν οι νικητές της Ν, Κώστας Κόρακας- Γιώργος Κότσαλης (Mitsubishi Lancer Evo IX) με 46.0037. Στην 2η θέση της Ν και στην 7η θέση της γενικής, βρέθηκε το πλήρωμα από το Ηράκλειο με τους Δημήτρη Καζάνα- Θοδωρή Μακράκη (Mitsubishi Lancer Evo IX) με 46.30.79, που κατέκτησαν τον τίτλο της κατηγορίας Ν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας της συγκεκριμένης κατηγορίας κρίθηκε στην τελευταία ειδική- pawerstage- του αγώνα με τους Κρητικούς να υπερέχουν 1 μόλις βαθμό από τους Κώστα Κόρακα- Γιώργο Κότσαλη.

Την 3η θέση στην F2 και 8η στη γενική πήραν οι Δημήτρης Καπράλος- Κωνσταντίνος Καραθανάσης (Opel Astra) με 46.43.47.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News