Κύπελλο Ελλάδος: Παραλίγο νέο «κάζο» για τον ΠΑΟΚ

Αθλητισμός
Κύπελλο Ελλάδος: Παραλίγο νέο «κάζο» για τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το ισόπαλο 1-1 έφυγε από την Λάρισα και θα δώσει «μάχη» στην Τούμπα

Παραλίγο νέο κάζο για τον ΠΑΟΚ στην Λάρισα.

Ο Κούρτιτς έσωσε τα... προσχήματα στο φινάλε του ματς για τον ΠΑΟΚ που δεν είχε καμία ενσυναίσθηση της κατάστασης που έχει περιέλθει, «γλιτώνοντας» τους ασπρόμαυρους από ιστορικό κάζο απέναντι στην ΑΕΛ που «χτύπησε» στην πρώτη της ευκαιρία (1-1). 

Παρότι και ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν ήταν παραγωγικός στο πρώτο μέρος, η πρώτη καλή στιγμή δεν άργησε να έρθει. Ο Ελ Καντουρί έβγαλε ωραία κάθετη στον Άκπομ, αλλά πρόλαβε να τη βρει ελάχιστα, προτού κάνει έξοδο ο Σουλούκος. Οι «βυσσινί» έψαχναν την κόντρα και όσες φορές επιδίωξε να κάνει κάτι με αντεπιθέσεις, τους σταμάτησαν οι φιλοξενούμενοι. Για να βρεθεί η επόμενη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ έπρεπε να περάσουν πολλά λεπτά, με τον Μιχάι (32’) να κάνει αδύναμη κεφαλιά στο φάουλ του Μουργκ.

Μακράν την καλύτερή του φάση στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ την είχε στο 37’. Όταν ο Άκπομ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, είχε… πιάτο την εστία, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει, δίνοντας χρόνο στον Θεολόγου για να αλλοιώσει την προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να κάνει κακό τελείωμα. Δεν πήρε καν το κόρνερ. Λίγο μετά, η ΑΕΛ είχε αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις, την οποία δεν αξιοποίησε, λόγω κακής τελικής πάσας του Γιάκου. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της στο πρώτο μέρος.

Μεγαλύτερη ένταση και καλύτερο ρυθμό είχε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με το ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε άλλες στροφές, αναζητώντας με μεγαλύτερη θέληση ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα έφερνε στα μέτρα του το παιχνίδι. Βρήκε την πρώτη καλή στιγμή στο 55’, με τον Άκπομ να σπαταλάει νέα μεγάλη ευκαιρία από κοντά, αφού πρώτα έκανε προσποίηση για να φέρει την μπάλα στο σημείο που ήθελε.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ, Γιάκος, Κούστα, Μαυρίας, Γλυνός.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Μιχάι, Λύρατζης, Τέιλορ, Εσίτι, Σβαμπ, Σβιντέρσκι, Μουργκ, Ελ Καντουρί, Άκπομ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News