Πτήση… 4αδας: Ο ΟΦΗ «λυτρώθηκε» στο 89’ και νίκησε 2-1 τον Ιωνικό

Ποδόσφαιρο
Πτήση… 4αδας: Ο ΟΦΗ «λυτρώθηκε» στο 89’ και νίκησε 2-1 τον Ιωνικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστω και δύσκολα η ομάδα του Ηρακλείου πήρε τους τρεις βαθμούς

Αποστολή… εξετελέσθη για τον ΟΦΗ, που έστω και δύσκολα, επικράτησε 2-1 του Ιωνικού σε μια αναμέτρηση που κράτησε την αγωνία ως το τέλος.

Το παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Super League είχε συναρπαστική εξέλιξη, με την ομάδα του Ηρακλείου να κατακτά την 3η συνεχόμενη νίκη και να… σκαρφαλώνει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Τέσσερις νίκες στα τελευταία 6 ματς για τους «ασπρόμαυρους», που… λυτρώθηκαν στο 89’ με το εύστοχο πέναλτι του Λάμπρου (το είχε κερδίσει ο Γιάννου).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης (76' Μαρινάκης), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γαγιέγος, Ντε Γκούζμαν (58' Πασαλίδης), Τοράλ (76' Τσιλιανίδης), Λάμπρου (90' Ναμπί), Φαν Ντάινεν (58' Γιάννου).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (92' Καμπράλ), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (92' Ματσούκας), Βαλεριάνος, Ρομάο, Ντάλσιο, Κιάκος (71' Κάνιας), Αοσμάν (81' Βαφέας), Λένις, Μάναλης.

Το «φιλμ» του αγώνα

5' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Φαν Ντάινεν βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη στο ύψος του πέναλτι, όμως ο γκολκίπερ του Ιωνικού απέκρουσε σωτήρια.

10' Ατομική προσπάθεια του Λάμπρου, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μέσα στην περιοχής, όμως το σουτ κόντραρε στα σώματα, προσπάθεια με προβολή από τον Ντε Γκούζμαν σε δεύτερο χρόνο, μπλόκαρε σταθερά ο Χουτεσιώτης.

18' Εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου από δεξιά, ο Βούρος θα "πιάσει" την κεφαλιά, όμως ο Χουτεσιώτης είναι στη σωστή θέση και μπλοκάρει τη μπάλα.

22' Ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπαλογιάννη από τα όρια της περιοχής, η μπάλα θα φύγει αρκετά πάνω από την εστία.

24' Δυνατό σουτ του Λένις έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

33' Λάθος του Ντε Γκούζμαν μεταξύ κέντρου και περιοχής του ΟΦΗ, ο Αοσμάν με χώρο θα κάνει το δυνατό σουτ και ο Επασί αποκρούει στη δεξιά του γωνία.

34' Νέο σουτ από τον Κιάκο, μπλοκάρει σταθερά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ των Κρητικών.

37' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Εκτέλεση φάουλ του Γαγιέγος, "καρφωτή" κεφαλιά του Βούρου δε θα βρει στόχο.

39' Ευκαιρία για τον Ιωνικό. Κάθετη πάσα του Λένις στον Μάναλη, ο τελευταίος θα κάνει το δυνατό σουτ, όμως ο Επασί λέει "όχι" με ωραία επέμβαση.

43’ ΓΚΟλ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Μετά την απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Ιωνικού, ο Γαγιέγος με ένα τρομερό σουτ στην κίνηση στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Χουτεσιώτη και πετυχαίνει το 1-0!

48' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ 1-1: Η μπάλα έφτασε στον Αοσμάν δεξιά στη μεγάλη περιοχή και αυτός με φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

62' Ψηλοκρεμαστό σουτ του Μύγα, ο Επασί αναγκάζεται σε σωτήρια επέμβαση με το ένα χέρι σε κόρνερ.

83' Ο Λάμπρου πασάρει για τον Τσιλιανίδη μέσα στην περιοχή, το σουτ του τελευταίου κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

84' Εκτελεί το κόρνερ ο Λάμπρου, μετά από τις "μονομαχίες" στη μικρή περιοχή, η μπάλα φτάνει στον Βούρο που προσπαθεί να τη στείλει στα δίχτυα, όμως ο Κάνιας διώχνει προ της γραμμής.

85' Ζητούν πέναλτι οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ για τράβηγμα στον Γιάννου εντός περιοχής.

86' Ξανά στο χορτάρι ο Γιάννου από μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι. Νέες διαμαρτυρίες για πέναλτι.

88' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ο Περράκης δείχνει την "άσπρη βούλα", αφού είδε ο ίδιος αρκετές φορές τη φάση στο μόνιτορ.

89' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 2-1: Ο Λάμπρου εκτελεί με ψυχραιμία και δίνει το προβάδισμα στους Κρητικούς.

Τέλος του αγώνα, σπουδαία νίκη για τους Κρητικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News