Καπελλάκης: Σημείο καμπής για το μέλλον του αθλητισμού ΑμεΑ

Αθλητισμός
Καπελλάκης: Σημείο καμπής για το μέλλον του αθλητισμού ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής μιλάει στην Κρήτη TV για τη θέση ευθύνης που ανέλαβε...

Έχοντας δημιουργήσει σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο του Παραολυμπισμού, ο Γιώργος Καπελλάκης, με τις επιτυχίες του στην κολύμβηση, αποτελώντας πρότυπο για τη νεότερη γενιά αθλητών με αναπηρία, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να προσφέρει με τις γνώσεις και την εμπειρία του από μια άλλη θέση. Αυτή του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία εξελέγη προσφάτως...

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η απόφαση της ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής να με εκλέξουν για πρόεδρο, είναι μεγάλη ευθύνη! Πιστεύω ότι είναι ένα σημείο καμπής για το μέλλον και την πορεία στον χώρο μας, του αθλητισμού ΑμεΑ. Σε αυτή τη διοίκηση, που έχει ανανεωθεί σε μεγάλο ποσοστό, συμμετέχουν άξιοι συνεργάτες, παλιοί και εν ενεργεία παραολυμπιονίκες, αθλητές που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους όλα αυτά τα χρόνια. Το ζητούμενο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής είναι να έχει ανθρώπους με γνώσεις, που ξέρουν τον χώρο, που έχουν εμπειρίες και αγάπη για τον χώρο, ώστε όλο αυτό να το εξελίξουμε για τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας», τόνισε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” ο χρυσός παραολυμπιονίκης της κολύμβησης.

Ο Γιώργος Καπελλάκης αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης: «Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να βελτιώσουμε κατά πολύ τις συνθήκες των αθλητών μας, την προετοιμασία τους για τις αθλητικές μάχες που θα δώσουν κατά πλειοψηφία σε αγώνες του εξωτερικού, με αποκορύφωμα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκινάμε με ένα μικρό μειονέκτημα, αφού οι αγώνες στο Παρίσι δεν είναι πολύ μακριά, είναι σε 2,5 χρόνια. Δεν πρέπει λοιπόν να κάνουμε απλούς βηματισμούς, πρέπει να τρέξουμε. Οφείλουμε ως νέα διοίκηση να δώσουμε όλα τα εφόδια που χρειάζονται οι αθλητές μας, και αυτοί που είναι σε θέσεις πολύ υψηλές και αυτοί που προσπαθούν για προκρίσεις για να τα καταφέρουν. Ο αθλητισμός Ατόμων με Αναπηρία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ραγδαία ανάπτυξη και εμείς θα πρέπει να την ακολουθήσουμε ώστε και οι Έλληνες να είναι ανταγωνιστικοί.

Επίσης ένας άλλος στόχος μας είναι να προσελκύσουμε νέους αθλητές με αναπηρία ώστε να μπουν στον χώρο του αθλητισμού και να δουν ότι μόνο κέρδη έχουν από τον αθλητισμό. Από αυτή τη διαδικασία ελπίζουμε να βρούμε ταλέντα που θα είναι τα αυριανά στελέχη των Εθνικών ομάδων σε όλα τα αθλήματα».

Στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής βρίσκεται και ο Μανόλης Στεφανουδάκης, για τον οποίο ο Γιώργος Καπελλάκης σημείωσε: «Ο Μανόλης θα είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της νέας διοίκησης. Θέλουμε την εμπειρία του, τη δυναμική του, τις προτάσεις του και πιστεύω και με τον Μανόλη και με τον Χρήστο Τζαμούση, που είναι επίσης από το Ηράκλειο, αλλά και με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας. Σίγουρα δεν είναι όλα εύκολα, δεν μπορούμε από τη μία μέρα στην άλλη να τα αλλάξουμε όλα, το σίγουρο όμως είναι ότι έχουμε σχέδιο και τη θέληση να αλλάξουμε και τα κακώς κείμενα στον χώρο μας και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, και να ακούσουμε τον χώρο μας από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News