Αθλητισμός

Νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ο Γιώργος Καπελλάκης

Έφορος αθλημάτων στην Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι ο Μανώλης Στεφανουδάκης

Έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ελληνική κολύμβηση Ατόμων με Αναπηρία, έχοντας εμπνεύσει τη νεότερη γενιά αθλητών, ήρθε η ώρα να προσφέρει και από μία άλλη θέση τις πολύτιμες γνώσεις του στο Παραολυμπιακό κίνημα!

Ο λόγος για τον χρυσό παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, τον Ηρακλειώτικη Γιώργο Καπελάκη που αναλαμβάνει την προεδρία στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Έφορος αθλημάτων στην Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι ένας άλλος σπουδαίος κρητικός παραολυμπιονίκης, ο Μανώλης Στεφανουδάκης. 

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση:

«Σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και τα 11 μέλη της εξέλεξαν ως νέο Πρόεδρο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Γεώργιο Καπελλάκη.

Ο Γεώργιος Καπελλάκης γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1973 στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Έχει σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την κολύμβηση μετά το ατύχημά του .
Ο Γιώργος Καπελλάκης αγωνιζόταν στον αθλητικό σύλλογο «Μεγαλόνησος στο άθλημα της κολύμβησης στην κατηγορία S2.
Πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία διακρίθηκε ήταν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες το 2004, που διεξήχθησαν στην Αθήνα, όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο.
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 κατέκτησε τέσσερα μετάλλια. Χρυσό στο αγώνισμα 50 μέτρα ελεύθερο με νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ, ασημένιο στα 100 μέτρα ελεύθερο, χάλκινο στα 200 μέτρα της ίδιας κατηγορίας και χάλκινο στα 50 μέτρα ύπτιο.
Το 2009 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ ύπτιο και ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες στην Ελλάδα ως κορυφαίος αθλητής με αναπηρία. Σήμερα είναι πρόεδρος του Σωματείου Μεγαλόνησος και μέλος του ΔΣ της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Η Σύνθεση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής όπως συγκροτήθηκε στις 15/11/2021 έχει ως εξής:

Α. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Καπελλάκης Γεώργιος
Α’ Αντιπρόεδρος: Τσιβίλης Αθανάσιος
Β’ Αντιπρόεδρος: Καρυοφύλλη Ιωάννα
Γενικός Γραμματέας: Τζαμούσης Χρήστος
Ταμίας: Κατσαρός Ανδρέας
Έφορος Αθλημάτων: Στεφανουδάκης Εμμανουήλ
Δημόσιες Σχέσεις: Ταξιλδάρης Αλέξανδρος Χέλμουτ

Β. ΜΕΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ε.Π.Ε.
• Γκούφα Αναστασία
• Σιάχος Κωνσταντίνος
• Θεοδωρίδου Θωμαή
• Αλβανός Πάρις»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια