Αυθεντικός Μαραθώνιος: Δείτε τον τερματισμό και την απονομή του Γκελαούζου

Αθλητισμός
Αυθεντικός Μαραθώνιος: Δείτε τον τερματισμό και την απονομή του Γκελαούζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δήλωσε μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης και το ρεκόρ ο Έλληνας Μαραθωνοδρόμος

Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) ήταν δίχως αμφιβολία ο απόλυτος πρωταγωνιστικής του 38ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής τη στήριξη της ΕΟΕ και των Δήμων Αθηναίων και Μαραθώνα και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Ο έμπειρος δρομέας κατάφερε να πετύχει στον απόλυτο το στόχο του και να τερματίσει σε 2.16.49, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κανένας άλλος Έλληνας στη συγκεκριμένη διαδρομή. Ο Γκελαούζος βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης, που ήταν 2.18.38, αλλά και το ρεκόρ από Έλληνα στην κλασική διαδρομή, που ήταν 2.17.56 και ανήκε στον Νίκο Πολιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004. Ο αθλητής πλέον έχει στο μυαλό το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, το οποίο θα κυνηγήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου. Ο αθλητής στις 26 Δεκεμβρίου θα τρέξει 10χλμ. σε αγώνα στο Παρίσι. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Μπουρίκας (Μεσσηνιακός, που συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ, αφού τερμάτισε σε 2.22.33 και βελτίωσε το 2.41.19, που είχε. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός), που με 2.24.05, επίσης ξεπέρασε τον εαυτό του.

Ο Γκελαούζος τερμάτισε κατά χειροκροτούμενος από τους χιλιάδες θεατές, που ήταν στο Παναθηναικό στάδιο και δημιούργησαν μοναδική ατμόσγαιρα. Μάλιστα ο πρώτος που έτρεξε να δώσει συγχαρητήρια στον αθλητή ήταν ο Νίκος Πολιάς, ο κάτοχος μέχρι σήμερα του ρεκόρ. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ, πέτυχε την τέταρτη διαδοχική του νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου.

Δείτε το video με την ιστορική πια στιγμή του τερματισμού του:

"Πέρασα το πρώτο μισό της διαδρομής γρήγορα και έμεινα στη συνέχεια δυνατός και πίστεψα στη νίκη. Χαίρομαι που προσέφερα στον κόσμο τόσο στη διαδρομή όσο και στο σταδιο αυτό το ρεκόρ. Μου έδωσε κίνητρο. Αφιερώνω τη νίκη μου στον συναθλητή μου Παναγώτη Καραΐσκο που πριν από λίγες μέρες νόσησε από κορωνοϊό.

Πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και τους συνανθρώπους μας γιατί κάποιες φορές μπορεί να έχεις όνειρα που δεν πραγματοποιούνται.

Εύχομαι του χρόνου να είμαστε μαζί. Κάθε τερματισμός είναι για μένα μια νέα αρχή Θέλω να δω τα λάθη μου για να ανεβάσω κι άλλο το επίπεδο. Θέλω ο Μαραθώνιος να βρίσκεται ψηλά", είπε ο Κώστας Γκελαούζος, που έχει ατομικό ρεκόρ στο μαραθώνιο 2.14.44 από το 2020 στον αγώνα της Βαλένια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News